Monday, January 24, 2011

Aku bukan ALONG!!

Aku rasa benda ni banyak jadi kat kengkorang punya...
Bila kita ada kawan2..
Ada yang rapat...ada yang x...
Ada yang ngok-ngek..
Ada yang cam......TuuuuuuTT!

Biasa la bila dah bercampur gaul tu macam2 story morynya...
Aku ni bukanlah orang kelas atasan...
Bukan juga orang kelas bawahan..
Boleh la kalau nak kategorikan kelas kat tingkat 3 je...

Mesti korang selalu kena macam aku ni..
Kawan2 pinjam duit..
Bab2 ni aku memang cukup lemah
Xle x bagi..
Mudah meleleh macam hingus cair

Disebabkan itulah Aku selalu jadi MANGSA.
Mangsa penglentongan orang2 yang hampeh..
Mau xnya..
Masa nak meminjam kan main merayu2...
Berguling2, ngan sumpah angkat tangan berikrar konon 


Time nak bayar 
Tup-tup je ilang...
Weh..Aku dah brapa kali dah kena macam ni..
Kawan yang x macam kawan oi!!

Aku ni bukan ALONG!!
Aku cuma nak tolong..

Tapi pas bagi utang,
Aku lak yang kena melolong2 mintak ko bayar..
Patut ke x patut?

Tu aku cakap bebaik tu...
Pun ble tetiba je xmau cakap ngan aku..
Jeling2, masam2 muka..

Aik? 

Sapa yang meminjam ni...
Aku ke dia..
Sampai aku lak yang confuse..
Bleh..

Dalam ramai2 tu..
Ada sorang ni yang aku xkan lupa sampai bila2..
Actually dia ni pinjam dah lama dah..
 dedolu taun 2003

Bayangkan le tahap kesabaran aku..
Bleh la plak xmau cakap ngan aku sampai sekarang..
Dahla kamera aku pun ko kebas!!
aku dah mula paham dah dan buat conclusion sendiri yang sebab musabab 
dia xnak bercakap ngan aku sure sebab nak elak bayar utang..

Macam la baaanyaaak sangat utangnya..
Xnak bayar cakap terus terang ngan aku ke..
Xpun mintak maap time2 raya tu kan ke ok le jugak
Dari tetiba buat2 cacat (BISU) kat aku..

Kawan...(kawan????)
Satu je gua nak ingatkan lu bai..
Nanti kat Padang Masyar jangan cari gua beb..
Masa tu hingus gua dah kering....


11 comments:

good_boy said...

wahh..baiknye hati..
sabarla ye..
slalu gak kena gitu...sedih je..huhu



good_boy latest post cara join heartbeat.my

O'gosh said...

Bukan baik dah camni....huhu

KUREKURE COMEL said...

ini org manyak baek ooo...hehehe....sme la dgn mina...bile xbg...xsmpai ati lak...bile nak mintak...mina lak cm segan...seolah olah mcm mina la pinjam kt org tu...huhuhu

Firdaus Alim said...

Belajar dr kesilapan..anda type lebih kurang mcm sayelah..xleh xtolong kawan2

shazmonaz said...

waa pun pernah dan masih mengalami masalah yg sama.. the best part, mcm kita lak nk pinjam duit..

E.d.Y said...

sama la..pernah gak alami benda ni...

O'gosh said...

maybe kita kena sign agreement dulu sebelum bg pinjam br ada akai kot...huhu

Finaz Jaafar said...

tak nak tolong tapi pikir kawan..bila da tolong???hmmmmm

LiFe KaMi said...

kat dunia zaman skang sedara sendri pun klu pinjam payah nak bayar inikan plak teman2,
kita klu nk bg pnjam kena siasat dlu utk apa digunkan klu stakat benda yg tak urgent, kita terpaksa ckp kita pun perlu gunakan duit klu tak diri sndiri akan merana...:)

pena mata bulat said...

aku g pukul amik duit n kamera...bg aku 20%.

kakyong said...

pasni berhati2 la kalo di minta pinjam.. buat jual mahal jer la..