Wednesday, January 26, 2011

KeHODOHan sebenar - Apa sebenarnya yang LELAKI fikir...

Hey Ladies out there...


Kita rasa kita tau semua....kadang2 kita selalu salah anggap pasal lelaki...bila aku terbaca kat sini baru aku rasa OHHHHH....MACAM TU RUPANYA....so aku nak SHARE sama2 korang...

1) Men are very fearful of rejection. 
Sebab walaupun mula2 dia dah tunjuk minat...boleh tiba2 backout; sebenarnya dia takut kena REJECT sebab dia rasa perempuan yang dia usha tu 'kureng' interest kat dia.

2) Men are admirable because they face a lot of rejection. 
Sesetengah LELAKI dikecewakan sampai 5 kali sehari..then still lagi x putus asa nak cari GF. Kadang2 perempuan pun 'kuang ajaq'  or 'kasaq' sangat sampai x perasan betapa susahnya effort lelaki ni nak memberanikan diri ngorat dia...Kalau xmau dan x berminat...tolak cara elok2 k...semua orang deserves respect gak kan...


3) Men have a built-in “test” for women. 
Lelaki kadang2 saja nak 'TEST' aci (awek in Penang style)yang dia minat ni tau dak...Ingat senang2 'Dari Mata Turun ke Hati' ke...Banyak kriteria diorang nak tengok wether bleh go on or stop macam tu je...Ye la..ingat semua lelaki jahat ke..Kadang2 jahat tu sebab nak test...Tapi pompuan kata jahat lak...Sapa soh layan BAEK punya murah..dah terkena nak kata orang jahat lak....(Para lelaki oi!!  ni aku x berat sebelah ni...!)

4) Men will try to preserve your “girlfriend potential” if they really like you and could see a long-term relationship with you. 
Percaya x lelaki ni baaanyak jugak tolak ansur dia....Penah jumpa kan....Lelaki yang ada awek meletup seksi gila....then after sum-time...tetiba kawen ngan awek pakai tudung yang x seksi langsung...Kenapa agaknya? Memang Kadang2 lelaki ni suka flirt, tapi kalau x semua 'pengeluaran tu sebab ada permintaan' kan....kadang2 x 'mintak' pun dah 'dikeluarkan'....nak salahkan Lelaki 100% percent pun xle jugak...So ladies, sekali lagi...Jangan jual murah sangat OK!!

5) Men don’t trust women who have sex too soon. 
Sesetengah lelaki x percaya SEX sebelum berkahwin...Lelaki kadang2 boleh rasa insecure sebab dia rasa kalau senang2 boleh bagi kat dia....then sebelum2 tu macam mana...or, selepas2 ni plak? Nak2 kalau perempuan tu dah ada banyak EX...lagi dia rasa perempuan ni ada potensi besar nak kelebet dia plak....Benda2 macam ni lagila lelaki detail sebenarnya....Betul x lelaki2...?

6) Men are visual beings, so they want an attractive girlfriend. 
Perempuan pun selalu nak Lelaki ensem2....lelaki pun sama...SO?

7) Men do judge women negatively by the way we act and look. 
Kalau kita nak Lelaki yang baik...dah tentunya kita sendiri kena baik....What u give..u get back! Its KARMA...

8) Also, if you have your breasts or legs out, they will forever and always see you as a party girl. 
Appearance is everything for them dearie....Xnak orang lelaki salah anggap...so, dress accordingly ye


9) When men see a girl with her body exposed, they don't see us as women. 
Once again....appearance is everything. Jangan sampai pemikiran lelaki lebih di'attract' oleh ke'wallop'an berbanding ke'BIJAK'sanaan...

10) Men know up front whether they are attracted to you or not. 
Perempuan kadang2 sebaliknya....x semestinya tertarik spontaneously macam lelaki....kadang ambik masa dr x suka lama2 jadi suka.....Tapi lelaki selalunya boleh tertarik dalam masa 3 saat or kurang daripada tu...

So...apa pendapat korang...aku x bias ok...aku cuma share apa yang aku baca...Kalau korang rasa SALAH or X BETUL pe yang terlisan kat sini....share ur thoughts kat komen box ye.....

18 comments:

ch!natsu said...

wah2.. nice info.. =)

O'gosh said...

Tq..Tq...cedok2 je ni...

KUREKURE COMEL said...

hehehe.....ade org laki pernah luah isi ati kt mina...tp xtau nk ckp pe....terkedu...pastu trus senyap..hehehe...xbaik kn....

norh said...

masih belum faham dengan lelaki.. :P

O'gosh said...

huk aloh!!

Peminat Katie Holmes said...

setuju. tiada bantahan.

Mr PenyuBiru said...

ni yg buat nak bercinta semula ni. nak try test teori di atas.hehe

O'gosh said...

@Mr Penyubiru....Silalah kalau berani..kang kuar Otrowomen lak kat umah tu...haha

Em's Family said...

lagi satu akak rasa man takut nak face kesusahan dari kite.. akak rasa lah

anyway, nak mintak tolong vote akak untuk Friso contest boleh ?

Ok.. ini instruction dia..

1. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/
2. Click ALLOW
3. Click VOTE NOW
4. Go to FLAUNT YOUR MOMENT
5. Go to http://apps.facebook.com/flaunt-it/moment_view.php?id=10195&menu=gallery
6. Click VOTE..

or kalau nak tengok gambar sekali. boleh tengok dekat http://malaysiagiveaway.blogspot.com/2011/01/i-appreciate-your-vote-for-friso.html

Kalau if you dont mind, boleh vote every 24 hours..
thanks :)
www.emmira.blogspot.com

Lovely Bella said...

heheh gud tips!!

O'gosh said...

@Em's Family: dah kakak....huhu..

@Lovely bella: TQ dear..

filzah said...

nice~~

got info here..tq darl~

Heidi Shafiq said...

sangat betul :D

en_me said...

kaanss.. ehehe

Mra Mastura said...

sangat true!!!! faham2.. nice! =)!

izyan said...

xpaham dgn pangai laki ni sbnrnye.. kdg2 act mcm interested kdg2 mcm main2 je.. aish. sgt complicated

SizZLing SuZai said...

huuuu..NICE ENTRY here..haha kdg2 nk tau gak pe perception lelaki trhadap pompuan ni kn ^^

**thanks 4 dropping on my blog yarrr... ^^

... said...

as salam..
ooh..begitu ke?
hm..
kalau saya, tidak berkenaan.sebab tak pernah menyulam rasa.
hm..entah la..teori oh teori..
*tengok diri dalam bayangan mata hati*


lawak picisan untuk segmen ben ashaari

cerita dari pagi buta sampai ke pagi bukan buta

seni kad bunga dari kertas

logo adidas mendatangkan erti!

tingkatkan ibadah mu dengan..

if i have rm 100