Tuesday, November 9, 2010

Perasaan Perasan

Minggu yang membuhsankan...dok Umah 3 hari berturut2 kau....

Lalu datang Isnin....g keja pun buhsan gak...

Then sajer2 aku browse hp aku....baru aku perasan yg sume gamba2 dalam HP aku..FB aku...sume gamba dak kenit...huu

Husband aku slalu ty..prasan ke dia kalau dia rasa dak boy ni comel....kang dia asik kata comel kang, orang meluat a.k.a nyampah lak...ntah la..

Pada aku, sume orang akan ada (bukan en Dadi or kitorang dua umat jer) masalah perasan  macam ni...

Sapa x sayang anak wehh....eventhough dulu2 aku la perempuan pelik yg x suka budak2....skang sume benda dalam hidup aku cuma berkisar tentang dak boy je...huhu...TUHAN tu MAHA MENGETAHUI kan....

Tak payah susah2...kalau org len x puji pun, biar aku ngan en Dadi je yg akan puji dak boy kitorang...sedangkan masa preggy dulu, aku la yg paling risau (macam aku sorang jer yg preggy) kalau2 anak aku nanti x comel, x ensem, x cantik and macam2 defect lagi la...huuu

That's y aku kadang2 x paham cemana perasaan orang yg buang anak tu...aku yg x minat budak2 pun ble kalah..bukan stakat anak aku jer...bahkan sume baby, budak, kanak2....sume aku dah start suka....
x sedih...or even takut ke...

Patutnya orang macam ni kena sebat dan gantung terus jer...pandai sgt nak ambik nyawa orang....cuba rasa plak cemana org amek nyawa kita.....WHAT U GIVE, U GET BACK OK....

K, dalam entri2 lepas aku x perkenalkan pun anak aku ni.....my lovely baby BOY -
                
                AZRELL ADRIANSYAH....  


tadaaaa.....

ngee.....bukan tu la..saje iklan lebey.... ni ha dak boy aku...


comel ke x? comey kan budak busyuk ni.....heee...(bangga jap jadi mami die...) ngan air liur meleleh nye...ngan kletah membebelnya....ntah pape...kat blakang tu aku la tu...cik tukang pegang...huuu.

bila dah ada anak ni baru sibuk nak sedar pe yang ko ada slama ni x mencukupi tuk provide kesenangan kat die....aku rasa sume org pun rasa macam aku kot....well, mostly, newbie parents macam kitorang ni kan....mula la sibuk nak cari duit lebih..yg xde umah lagi mula nak cari umah....shopping pun asik tesco,care4,giant....jarang dah klcc, pavilion or bukit bintang.....isk....

tapi nak buat cemana....itula pengorbanan besar ibu bapa kita yg kita x prasan kan...bila dah terkena batang idung sendiri br nak hengat...!!huu...

apa2 yang aku dan en dadi aku buat, bukan mengharapkan balasan...cuma mengharapkan segala kebaikan and kecermelangan tuk dak boy dunia akhirat....aminn....

dak boy jangan NOTI2 k.....aku sayang budak comey sangat2...(dengan perasaan perasannya....)

muahs..muahsss...

2 comments:

NaniRostam said...

salam.hiii dak boy memang come ar....come lagi dari dak iklan tuh....

O'gosh said...

mekasih kak NANI...