Monday, November 9, 2015

Aydean is 4 and He's Wheeling on The Bus

A
ssalamualaikum dan salam sejahtera semua...Kali ni nak cerita sikit berkenaan sambutan harijadi anak ke-2 saya...Aydean. Kali ni kami pilih tema "Wheels on the Bus" sebab Aydean ni memang suka sangat dengan bas...Sampai 1 hari naik tension pulak dengar lagu "Wheels On the Bus" tu....Huhu...

Challenge jugak tema ni walaupun macam simple...sebab masa nak buat preparation tu macam ter'jem' pulak urat saraf otak ni nak pikir....Tapi akhirnya Alhamdulillah semua berjalan dengan lancar...








Idea untuk Candy Table tu basically nak mewujudkan Bandar yang dipenuhi bas...Omputih kata "Bus Town" gitu....Sbb sambil2 nak display candy saya yang x seberapa (x seberapa sebab xnak bagi kanak2 terlebih gula dan dengan ini mak bapak xkan tension setiap kali datang birthday party kami..) plus nak bagi budak2 seronok sebab boleh main dengan bas2 yang ada atas meja tu....so adala wujud kesan santai di situ....I mean mana lagi peluang nak dapat buat bandar yang ada KLCC dan EIFFEL TOWER sekali dalam 1 tempat (Atas meja) kan....ecehhhh

Budak2 yang datang memang seronok sangatla sebab boleh main2 kat meja tu...siap ada yang tapau bas tu bawak balik....haha....Nasibla bas saya diperbuat daripada artcard...Lain2 preparation macam biasa...banyak recycle barang2 yang dah ada kat rumah..tuka2 sikit kasi matching ngan tema...kira puas hatila dapat buat detailing untuk majlis ni...bukan untuk menunjuk2..tapi semua ni untuk kepuasan diri saya sendiri...dan saje bagi anak happy....


Simple centrepiece setiap guess table


Lirik lagu pun boleh jadi hiasan...kan..kan..kan...


Oleh sebab sekarang ni musim hujan...dan saya takut kawan2 yang datang tersangkut pulak nanti susah nak balik....so saya sediakan sikit kudap2an sambil2 nak menunggu lepak bagai...Simple things macam ni memang laju je habis....



Simple deco for utensils...



Alhamdulillah...dapat masak makanan sendiri...so jimat banyak di situ....walaupun penat sikit....Tapi puas hati sebab tau kita masak tu Insyaallah terjamin....




Ni lah rupa keseluruhan dewan...




Photobooth...simply made by Post-it Note...Senang amat! Yang lain...recycle..Hehe






Kek pulak macam biasa dari  IG: @ayucakeboutique...
X habis kagum lagi dengan kek ni...matching sangat2 dengan apa yang saya bayangkan dalam kepala saya.....
Cake Topper saya buat sendiri...




Goodie bag buatan sendiri.....
*Patting my own shoulder








Pandai pulak memasing pilih 'gu' sendiri nampaknya....isk...


Yang lain adalah sesi bergambar...Kalau rajin silalah skroll lagi dan lagi....














Anyway, Terima kasih sangat2 pada yang sudi hadir memeriahkan majlis ni....Lain kali Insyaallah jangan serik untuk datang lagi....
Err...yang bawah ni saje gedik2 mami Aydean nak paksa 1 rumah pose untuk birthday dia.....
Xde kena mengena dengan Birthday party haritu....Wakaka...




Sekian
TQ for reading
Wassalam









6 comments:

YB Shehan said...

terbaik!!! Happy birthday!

O'gosh Iskandar said...

tq dear....

Suri said...

omg.... rajinnyer awak.....

Ida Hussain said...

Sangat kreatif. Suka3x :)

alia farhan Said said...

Dasyat nya kerajinan akak ni....
Fuyooohhh...
Cake tu ohsem sgt2...
Pastu kan...pastu kannnn
Kita suka sgt awan2 tu...
Mmg dlm otak nk paint bilik anak kita dengan awan2 dah

Kartel Kandid said...

Goodie bag tu memang umphhh!~ Comel abeh!