Wednesday, November 12, 2014

Latepost: En Dadi and Adean's 3rd Birthday

Assalamualaikum semua..Sorry hari ni xde cerita DIY sebab nak cerita sikit pasal Birthdays 2nd anak dengan En Dadi yang dah lama lepas tu..kira combine sekali la sebab dah lepas kan....Huhu

Birthday En Dadi sebenarnya bulan lepas...on 4th October..tapi sebab En Dadi yang selalu sangat xde masa sekarang ni...so postpone la celebration..dia pun x bajet saya nak celebrate...Macam last year la..buat surprise..Tu pun En Dadi x jangka jugak...ke tipu2 je buat2 surprise...haha...



Nasib ada yang nak tolong sponsor kek...so sangat menjadi la surprise sebab dia xtau ada kek...Saya kan dah jadi SAHM (Stay @ home mom) sekarang ni...So kalau saya yang beli kek memang kantoi la..Sebab dah lepas...Mood pun dah agak ke laut nak detailskan kejadian...Cuma masak sikit then panggil sedara dekat 2 3 org datang makan...itu je la...Huhu












Makanan x dapat nak tunjuk sebab Aiolls sangat bz memasak..xde masa nak ambik gambar...Plus laju je masing2 licinkan...boleh bagitahu je masak Ayam coke dengan beef wrap asparagus serta greek salad + fruit dessert + kuih seri muka + air oren...itu je la..pemalas betul..huhu


Ok ni kejadian birthday Adean...Bithday dia 3 Nov..Tapi celebrate 7 Nov..Disebabkan ada budak2...so kena buatkan Crown sorang 1...sebab takut nanti semua meroyan nak Crown...Nasib x gaduh...Kek pun simple cari dalam Pinterest dan order sejibik dengan Ayu Cake Boutique sebab kalau saya xde dkt sini...maka saya adalah di Pinterest sana..Kikiki...


Source: Pinterest
Plus Cube surprise inside the cake






Birthday pun tumpang rumah makcik since melawat Nenek yang sedang sakit..dan tu je masa dapat berkumpul ramai2..So sekali jalan je la senang...


Surprise..surprise...Tq kak Ayu sebab rajin melayan songehan saya...Nak macam tu..nak macam ni...Huhu



So...Alhamdulillah semuanya dapat meraikan setahun lagi umur dan diharapkan moga bertambah rezeki dan kesihatan hendaknya....Saya tahu tahun ni semua orang punya birthday simple sangat...saya memang xde masa nak pikir pun pasal birthday sangat...Huhu...nak birthday party havoc2 sila tunggu tahun depan bila saya dah bole manage time dengan baik..huhu..

Sekian dulu
TQ for reading
Wassalam






9 comments:

Ann Ishak said...

happy belated birthday for all of them :)

O'gosh Iskandar said...

tq dear

Namee Roslan said...

kek tu nampak mengiurkan. hewww. happy birthday to mereka dua. sape lg excited..daddy ke adean ? hehe

O'gosh Iskandar said...

Namee: Opkos la En Dadi yang lagi eksited...sebab dah tua pun dapat kek gitu...huhu

Nurizzah Majif said...

i masih lagi jeles dgn wallpaper gmbr uolls sefamily tu. T_T hehehe

EZAN IDMA said...

tengok cake anak2 akak terus jadi laparrrr huhuhu. lawanye gambar wall kat rumah akak. suka tengok

danish aurora said...

cam ne wat gambar kat wall tu ek mahal tak???

Ayu Jafri said...

cake tu cantik dan nmpk sedap!yummm

O'gosh Iskandar said...

Tq semua...btw Danish Aurora..Gambar tu kena cari yang dpi tinggi macam gambar yang ambik pakai dslr..Bukan handphone ye..then g kedai printing bgtau nak print wallpaper..nanti tgk kedai dia ada kertas diorang sendiri caj yang berbeza...biasa caj ikut per square feet..lepas dah print kena tampal sendiri or upah orang kalau x confident macam akak..total overall buat macam akak ni rm460 plus upah orang tampalkan sekali printing 6X9 sq ft..harap membantu...