Monday, March 31, 2014

DIY Wall Quote

Assalamualaikum semua...Hari ni saya nak share DIY lain sikit dari biasa...Selalu saya fokus pasal DIY di bilik anak2 je kan...So, kali ni rehat jap dari dunia kanak2...saya share DIY yang saya usahakan untuk En Dadi pulak...


Seperti biasa..DIY saya x susah mana pun...saje nama bagi gempak bak hang...DIY ni dah lama saya angankan...as the quotes say itself from John Lennon's song - IMAGINE...Yes..i am a dreamer...but i'll make sure my dream will come true someday....

Nak tahu cara senang nak buat?
Mula2 cari bahan2 iaitu chalkboard sticker...printer...kertas biasa...gunting...kesabaran...

Kenapa kesabaran?
Sebab kesabaran sangat perlu...kalau tangan korang 'pengkau' atau bertulisan buruk macam saya...toksah la dok berangan2 boleh freestyle je lukis huruf2 tu...better print atas kertas, gunting then buat macam template potong pada chalkboard sticker tu...

Ok, enough talk...tengok gambar la kot lagi boleh paham....


Design (Font dan saiz ikut suka) - saya guna microsoft word je..


Gunting & Tampal (Belakang sticker Chalkboard)
*Note: Sila tampal secara TERBALIK!!

KEnapa saya guna sticker chalkboard ni - sebab saya dah try banyak sticker lain...habis rosak dinding saya...Tapi sticker yang direka sebenarnya untuk melabel ni cukup perfect dari segi warna dan kemasannya pada dinding..So, kalau nak beli bolelah rajin2 tanya Blogger Aty_Fared...kalau dia xde kena la beli kat Ebay macam saya...huhu



Gunting again - tahap kesusahan bergantung pada font yang korang pilih...kalau bergulung2 sangat tulisannya...maka bergulung2 la tangan tu nanti nak memotongnya...so, be wise...


Kemudian bolehla tanda dengan pen ataupun macam saya - guna masking tape sebagai panduan supaya x senget bila menampal nanti....


And that's it! 
You're DONE!

Senang kan....
Mengelat sungguh DIY kali ni..Hehe
Anyway, tq for viewing...
Wassalam...










7 comments:

imie fatiema said...

cool la smart sangat..

Sizzling Suzai said...

amboihh xnmpk dh wording tuh nmpk gitar letrik yg bersusun tu je!!! nak satu!!! hehhehe

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

rajinnye buat DIY... cool!

Pearl Kaz said...

waahhh.. best best best...

Lizzie Yasmin said...

kalau aku, pangkau nya bukan ke mana. Nak Potong pun mencabar jugak. Terutama tulisan merekot tue.

O'gosh Iskandar said...

hehe..tu la letak kesabaran sama dalam list bahan2 tu..haha

khairani fathi said...

Gud idea, tq