Friday, July 12, 2013

Kisah yang menjerut hati...

A

ssalamualaikum semua..Puasa2 cenggini patutnya cerita makanan..cerita baju raya...cerita shopping je la kan yang lebihnya...Namun ada satu insiden x begitu memuaskan hati berlaku 2 3 menjak ni...

Macam saya kata tadi..bulan Ramadhan ni (Padahal baru 3 hari..) selain cerita pasal  puasa...banyak citer pasal makanan, baju raya ngan shopping kan...Ini berkaitan ngan shopping la jugak...Macam ni ceritanya...Ada satu hamba Allah A ni dia memang baru datang dari kampung...So, memang outdated sikit la fesyen dan pemikiran dia..Pada saya itu hak individu..nak berfesyen ke xnak ke...ikut sendiri punya keinginan la kan..

Tapi ada plak sorang hamba Allah B ni dok menjarum dia kaw2 supaya tukar imej la...tukar macam2...pendek kata, dari hujung rambut...sampai la hujung kaki hamba Allah B ni mengomplen....yang member ni pun dah hari2 kena sogok kata penampilan dia x elok...serba x kena..dia pun 'goyang' la jugak...

Last2 hamba Allah A ni mintak tolong saya - macam la saya hebat sangat berfesyen kan..padahal, aku pun carca marba ikut 'DAN' je...Tapi dah dia mintak tolong...terpaksa la tolong jugak..Bolehlah sikit2 nak bgtau pakai and matching2 cemana..tapi saya akan seboleh2nya ikutlah personaliti orang tu...Dah kalau orang tu pakai tudung labuh, xkan nak disingkatkan....yang baik tu kita kena la teruskan ye x...kang x pasal2 aku jadi 'Syaitannirrojimm' pulak pandai2 nak ubah orang...

Then ingatkan dah mintak nasihat percuma tu cukup2 la kot...rupa2nya makin banyak demand hamba Allah A ni ...dia x pandai nak beli baju la..x pandai nak cari la...dan yang paling buat ai x puas ati ni x pandai Shopping Online...pff..benda basic yang sume orang perempuan patut tahu la kot...dia bukan cikai2 punya orang..jawatan lagi hebat dan gah dari saya...pasal internet ni dia patut lagi terer..Tapi x seindah itu la rupanya...

Nak dijadikan cerita...si hamba Allah A ni mintak tolong saya pulak untuk shoppingkan untuk dia...Which is saya xde la kisah sangat...tapi sampai bangkitkan isu postage sume..saya jadi kurang puas hati lah...saya cakap ngan dia...memang shopping online macam ni...sama jugak kalau shopping kat luar...x kira ke duit minyak...toll...parking lagi..lebih kurang la tu...

Buat lagi x best..dah dapat barang...dia buat2 lupa..aiseh..jem betul ai ni kalau part2 nak mintak hutang..Memang jem la nak susun ayat..padahal orang hutang kita ni..bagi hint2 pun buat x paham je..Last2 saya terpaksa la redha sampai dia termalu sendiri..bila pakai barang2 yang saya tolong belikan tu baru nak ingat x bayar lagi..Nak tolong upgrade fesyen dia...x pasal2 saya plak yang susah...Stress betul...

Sorry la..saya bukan ngumpat..Tapi cuma menyuarakan rasa x puas hati..Maklumlah...Macam mana saya berdiam diri dalam blog ni...Macam tu jugak la saya berdiam kat luar...Padahal saya ni banyak cakap punya orang kot..Macam malas2 je dah nak tolong dia pasni...P la beli sendiri je kalau nak bebel2 sangat...Bole ke...Huhu...Moral of the story...berhati2 la bila tolong orang...and yakin dengan diri sendiri..jangan cepat termakan hasutan orang....ececeh...

Dahla...cukup2 la bebel....Belum tentu orang nak baca kan...Buat if you read this...Thanks anyway..




4 comments:

PinKy MoMMa said...

kadang kadang org mmg suka amik kesempatan di atas kebaikan kita..haihh sndiri utang sndiri ingatlah..

ssh kalau berhutang tp tak jelaskan..nak mati nnt saper nak jawab..nampak kecik tp besar impaknyer..tergantung2 kita di sana nnt..

minta jer duit dear..duit kita hak kita..dulik!

penyisir rambut said...

saya bace dgn sepenuh hati kisah ni..tetiba rasa nak mrh jgk..tapi sabar2...bulan ramadhan ni haaaa...

O'gosh Iskandar said...

Pinky Momma: Memang dah bayar...baru je...tapi ralat la jugak..ikut personaliti dia macam org baik2 yang xkan buat orang macam ni...ai dia je masa dia bayar tu..

Penyisir rambut: baik dik...akak sabar banyak2 ni...ni dah bayar bbalik..baru nak g shopping..huhu

aniswany lazim said...

paham akak.pahammmm sgt...

anis ni pn suka tlg org yg slalu xtlg anis blk.kadang2 anis xpkir pn,tapi ikhlas seikhlas nya..tp org2 tedekat slalu tego ckp kalo nk tlg org pn kena bepada2..huhu SALAHKAH AKU..