Tuesday, March 12, 2013

Anak Bertuah...

A

ssalamualaikum semua....As u olls might know....Anak saya dah berumur 3 tahun sekarang...yang seorang lagi baru 1 tahun 3 bulan....

Diam x diam....Macam x berapa sedar diri je dah jadi mak2....perangai je maintain remaja....*haktuih.. dalam pada nak membesarkan diorang ni memang x dinafikan...banyak sangat challenge....But we took it as experience yang x boleh ditukar ganti.....Ye la...bukan semua orang experience dia sama kan.....ada orang x dapat rasa pun...so, bersyukurlah...tetiba!


Nilah anak teruna sulung saya...lagi 2 3 tahun jenuh la kena bawak powerbank g memana...sebab handphone sure asik memanjang jawab call peminat dia...ececeh.....perasan tu perlu...kalau orang xnak kata dia 'ensem' pun...biarlah maknya yang kata dia ensem..mami jadi peminat no 1..kuikui...

Sekarang dia dah banyak cakap....Syukurlah, walaupun lambat, tapi dia x bisu. cuma lambat nak tangkap apa benda bunyi yang dia buat...Tapi semenjak 2 menjak orang dah paham kata2 dia ni...kadang2 annoyinglah jugak...tetiba rasa biar x paham...sebab bila paham je macam..."amboi2 dia ni" kan....

Straight to the point--------------Last 2 nights...dia tengah sedap main Ipad...then tiba2 macam tersedar yang En Dadi xde main dengan dia lama sangat...Agaknya rasa x syok or rasa terabai kejap kot...sibuk la ke hulu ke hilir cari En Dadi yang kebetulan time tu baru lepas mandi rupanya...(lupa nak bagitau...Si Arell ni penakut gelap...So, kalau bilik or tempat suram2..mmg mati2 dia xkan pergi jengah punya....Padahal tu la tempat En Dadi selalu nak menakal ngan dia..)

Berbalik pada misi pencarian Arell tadi...Jenuh cari agaknya walaupun rumah sekangkang monyet je pun...dia tanya saya...:

                                                "Ane Didi (En Dadi)?"

"Dadi dalam bilik"

"Ilik (bilik)? Ane Didi?"
muka nak nangis dah...

"Ada...dadi dalam bilik la...cuba panggil..."
mak ko dah jemu nak jawab la ni..
Suruh cari sendiri

"PANGGILLLLLLL...oooo PANGGILL...."

En Dadi yang tengok je si anak dari tadi dalam bilik terus gelek berdekah....
Ok Fine! Ai is terkena okeh....

Sekian


3 comments:

~SHiLA~ said...

haha lawak ok.panggil tu dia igt ape la.xpasal² terjerit² panggil oo panggil.keh3

tp mmg pn.dah pandai ckp,jenuh nk melayan.danish tu byk ckp.tp layan la jugak.haha

O'gosh Iskandar said...

huhu...mmg terkedu jap...apala si arell ni...dalam pada macam cemas cari x jumpa tu pun bole buat lawak spastik...jenuh kene ejek panggil ngan En Dadi pastu...huh

aniswany said...

hehe lawak betol.sama ja prangai budak2 akak..anak sedara anis mcm tu jgak la.sorg byk ckp sgt,sorg lagi berat mulut ya amat,dh nk msk 3taun xnak ckp apa2