Monday, December 3, 2012

Lelaki yang di dalam LRT itu...

A
ssalamualaikum dan selamat hari Isnin semua kawan2....hari dah nak masuk sebulan saya kat tempat baru....Best memang best....Tapi cemana best pun tempat 'jatuh tergolek' haruslah dikenang jua...Yang penting, pengalaman baru naik tren...Haha...x berapa nak baru sangat la pun....dulu2 masa muda2 x kawen lagi mmg la p keje naik tren.....pastu dah kawen En Dadi la antarkan....Kadang2 je naik tren.

Lagipun dulu kerja dekat2 je ngan En Dadi....so, x susah nak pusing sana sini...semua seiring sejalan je nak p kerja....sekarang dah x seiring sejalan lagi...makanya, kena la ambik inisiatif naik tren....Star lrt pulak tu....naik tren plak kedatangan makin cemerlang...cemana tu...dulu kalau ada punch card...nescaya memanjang merah je kejenya....Macam tu la lumrah manusia, bila dah susah sikit baru nak beringat...kalu x dulu dok berangan tau2 je dah sampai tempat keje....muahaha

Bercakap pasal naik tren ni....memang macam2 pengalaman ada....kadang tu nak hangin satu badan pun ye...kadang tu, nak gelak guling2 pun ye jugak.....Tapi nak cerita la jugak satu pengalaman yang agak 'hampeh' kat sini....share la kot2 ada jugak kawan2 lain yang pernah terkena macam saya ni....

Last week kalau kan ada Perhimpunan UMNO kan....so, saya rasa sebab tu kot tren lrt sesak semacam....saya yang jarang2 berdiri semenjak kerja baru ni tetiba xdapat duduk langsung sepanjang mgg lepas....x dapat duduk tu xpela kan...ni sesaknya alahai......macam2 bau ada...Eh awak2 yang baca ni...tolong la...p mana2 tu tolong la at least pakai DEODORANT....sangat x best ok kalau time2 sendu nak p kerja tu terbau tengik.....mmg potong betullah!


  
Dah tengah2 berdiri bersesak2 sesakan tu.... ada lak satu mamat ni (Chinese, mid 20s, bald in the middle, specky) xtau la nape pagi2 memang 'naik syeikh' agaknya....Horny semacam....Mula2 dia 'sondolnya' saya dari depan....saya macam...."What the Fruit dia ni...." - dalam hati la....Pastu saya cuba elak dia....Nasib baik saya bawak beg besar gedabak hari tu....so, saya pun sendal between dia ngan saya. Tu pun buat2 terhimpit la kononnya bila lrt tu korner...Ala...korner lrt bukan korner baring cam motor or drift macam kereta tu...so, saya dah tension saya tenung tepat2 muka dia sambil saya suruh dia kebelakang sikit.. Buat muka garang la opkos kan....Tapi bagus jugak sebab dia takut agaknya, maka dia pun kebelakang...Orang lain sesak juga...tapi xde la nak menggesel satu badan macam dia...

X sudah dengan saya....tiba2 datang satu awek seksi...dia start balik buat perangai menyondol2 dia tu...saya tengok budak tu buat xtau je....lantak la kan...tgk pemakaian pun memang macam saja nak 'bagi' je pun....lantak...Bukan saya xnak tolong...Tapi dia sendiri macam x peduli je....Kang saya yang sibuk2 kang orang kata saya sewel plak...So, Pandai2 la tolong diri sendiri dik...

Actually, saya dah pernah kena dulu masa naik monorail...Chinese guy jugak....maybe saya nampak innocent masa tu...time bersesak2 tu la dia meraba saya..bahagian depan lak tu...siap dah ada cubaan nak bukak zip seluar jeans saya lagi....nasib saya sempat jerit...dan kebetulan sampai kat stesyen Hang Tuah mamat tu lari keluar...tapi memang agak malu la saya nak kena check seluar saya....plus sebelum tu saya dah melolong pulak kan...Jadi lepas2 tu saya memang berhati2 bila saya berada di tempat2 sesak...memang saya akan rasa curiga pada semua orang..( '-_- )

So, sesapa kalau keluar x berteman tu...hati2 la ye....x kira la kemana2 pun...ni baru naik lrt tengah terang benderang pun macam2 orang terpikir nak buat. Yang rajin sangat keluar malam tu....apatah lagi...Eh..! Tetiba melalut pesanan penaja la pulak...Lama x mengarut..dan2 berceloteh panjang...haha

Sekian, Thanks for reading...








6 comments:

aniswany said...

wahh bahaya nya kak....len kali ketuk ja kepala botak dia kuat2,biar rasa sket..

O'gosh Iskandar said...

niat di hati nak tempeleng sambil maki hamun je dia dik....tapi pergerakan tangan pun terbatas....sesak kan....so...mulut je senjata masa tu...haha

Namee Roslan said...

ya Allah kak, sangat menakutkan !! serious. tapi hari tu kat KTM pun ada spesis macam ni jugak.lelaki india. dia sondol2 perempuan . tiap2 hari dia buat kerja macam tu ! saya sampai trauma nak naik train. terus tak naik dah bila rumors tu tersebar sbb takut trkena kat diri. :O gulp

O'gosh Iskandar said...

Ramai sebenarnya jadi mangsa kes2 macam ni...tapi kita selalu takut nak bersuara kan..

boni kacak said...

pergh..siap kena raba lagi??? mamat cina gersang tu berani betul buat kat tempat yang ramai orang.. kalau lah ada lelaki lain masa tu , memang dah lunyai kena pukul mamat cina tu

Aty_Fared said...

peerrgghh..teringat gak zaman bersesak dalam lrt dolu2...memang pernah gak kene gesel2...tapi mase tu 'budak' lagi..tak berani nak jerit2 lempang bagai...cume mengelak jer..sekarang kalau buat ai sound jer kasik die sendiri malu..silap2 ringan jer tangan nih kene..
eerr..lame tak naik lrt..