Wednesday, August 8, 2012

Huru hara nak Beraya..

A
duhai...lama plak x mengupdate kan.....ingatkan bulan puasa ni bole rileks2 sikit...rupanya lagi bz x hingat....Apa khabar kawan? Rindu ai x....#maafkanmodegediksayaituh...
Nak dekat2 raya ni macam2 jadi plak....Baju x jadi....2 kali dah taun ni baju raya x jadi..nasib bole dapat refund satu tu...mak dah give up dah..last2 beli je.....

Masalahnya, saiz aku ni saiz middle antara M ngan S...nape sebut M dulu....sebab ke arah2 besar lebih dari ke arah2 kecik....Dah anak dua ni kan....macam2 dah buat..tapi still ada sikit 'kembang' gak kat hips-don't-lie aku nih....Bersyukurla je kan...ada orang maybe lagi teruk....so nak buat cemana...bila beli tu, kene la beli saiz 'M'...nak kasi muat kain....Disebabkan nak memuatkan kain punya pasal, baju lak ada sikit besar....

X nampak happy couple la ai kalau x happy pakai baju 'gedoboh'

Masalahnya, aku ni cerewet Ya-Rabbi kalau part2 baju kurung ni...sebab tu jarang pakai...susah nak berkenan..ada je x kene...nak anta kecikkan, xde satu pun tailor nak buat...ada ni kang aku gunting sendiri ni....selagi x kecikkan, selagi tu la xle tido malam....adoi...! En Dadi pun tensen...Perempuan memang macam ni la dei...!

Masalah kedua plak....kamera plak time2 nak raya orang nak pakai duit banyak ni la dia buat hal...langsung x bole ON...hangin betul..padahal, jarang2 sangat guna pun..tgk la blog aku bukan banyak sgt tempek gamba2 kami anak beranak...saje xnak over-exposed....
*konon la...padahal x pandai amek gamba kan...haha

So, nampaknya raya ni cepat le bateri henphone habis due to snap2 gamba punya pasal..nak buat camno? Banyak lagi keje lain selain nak beli kamera...lainla ada orang nak sponsor kamera free sempena RAYA + BIRTHDAY ai yang bakal menjelang ni....lalala...

Dapat yang macam Yuna..Kaler merah plak lagi..
Teramboi2 rasa...mau nak tido pun ai ambek gamba..
Huahuahua

Apa tetiba banyak sangat ber'ai2' ni....kepala otak pun dah huru hara jugak dah  ni nampaknya...huh!

6 comments:

Mooniqueen said...

Kita serupa la size... Baju xs or s... Kain kena M or L.... Parah...

Lyaa Suriany said...

kite pun ssh nk cr baju yg ready made
sbb pendek nya psl
asyik labuh manjang
gatal tgn la anta p alter lg

Farzlyna Mustafar said...

Pasal puasa tu yg pakai i tu.. Mcm haku... Wei.. Syukur la boleh pakai saiz 's'empit n saiz 'm'uat tu.. Aku ni kena pakai saiz xtra 'l'onggar tau disebabkan hips dont lie yg x mampu nak lie lagik.. Huhu

Namee Roslan said...

saya pulak susah nak cri seluar. pinggang tak lah kecik tapi kaki kecik. jadi seluar baggy pulak nnti. aduh.

aTy _faRed~ said...

same ar..!! sebakan kain..baju pon bertukar saiz...pewot belum kempis lepas beranak...masuk saiz s terus senak perut..huhu

DinosaurRawrrr (: said...

Assalam.

saya ade terbace blog saudari.
Maaf la klu kurg selesa dgn stranger mcm sy ni.
Saya ni bukan penjual baju.
Tapi tetibe sy agak desperate jugak la nk jual baju peplum sy ni.
The reason is dua bulan lps kahwin sy dah chubby.
So baju peplum tu dah tak muat, even blum pernah pakai pun sbnrnya.
NAK try pakai pernah la, yg pasti nya mmg tak muat.
Sy dah jahit DIY baju peplum ni dgn tambah lace dan manik cantik2.
Klu rase nak beli, try la tgok ni, klu ade kawan2 yg nk beli pun, boleh la tolong try promote kan.
Ade tiga gambar di mudah.
Measurements ukuran baju tu lebih kpd org yg saiz S atau XS
Sy bg link yg sy post di mudah & facebook sy :
http://www.mudah.my/New+cream+peplum+blouse-20251857.htm
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=10151288587511733&set=a.10151063445626733.431228.540001732&type=1&relevant_count=1