Monday, May 14, 2012

Tips membeli tutttt....

Tajuk x manahan ye dak....hehe....Ni bukan blog lucah ye adik2....apa yang bakal aku ceritakan ni mmg benar2 berlaku....Tetiba teringat kawan yang sorang ni.....lelaki...Oppps....bukan boipren nyah! Kawan lelaki yang dah macam abang adik dah kekiranya...

Disebabkan terlalu rapat, so, walaupun bermuka ensem...Perangai 'sentul' dah mmg x boleh disorok lagi....Jadi bersempena mengingatkan aku lebih2 lagi pada dia...silalah berkongsi kisah bengong yang x seberapa ni....Sorry bai.....rindu sikit kat ko...tu pasal aku story the mory....

Ok...tgk tajuk agak2 apa TIPSnya tu ye...hehe

Straight to the point....Kita bahasakan kawan aku ni Buddy je la ye..Sebab dia mmg best Buddy aku masa zaman bujang2 dulu....Tapi kenapa rapat sampai x couple? Itu maknanya kitorang ikhlas nak berkawan sahaja...bukan nak feeling2 menyorok perasaan....Lagilah nasib baik, dia dah ada awek....Dan mmg jadi geng jugak la kiranya...

So, kes keSENTULan si Buddy ni jadi time besday awek dia yang 23....Dah pening2 xtau nak bagi apa...makanya dia ajak la aku teman dia pegi beli present...Aku pun ikutkan je la...Al-maklum...dia janji nak upah belanja aku tengok wayang pastu...Masa zaman2 naif dulu kalau upah makan or tengok wayang..aku opkos la on je....Ce kalau sekarang ko upah aku tgk wayang...lambat le aku nak folo...kehkeh...ok, back to the story....

Rupa2nya si Buddy ni dah ada idea nak beli apa untuk awek dia....sampai satu kedai kat KL Plaza (Sekarang Fahrenheit), dia menonong je masuk.....Memang menyesal x sudah le aku...Sebab kedai yang dimasuknya tu adalah kedai BRA....

Masa tu ai kan anak dara lagi....Chewah...so, dahla x bagitau nak beli hadiah apa...Rupanya2 dia ajak aku supaya bole cover nak membeli benda alah tu rupanya....Masuk2 dalam kedai tu, dia selamba je membelek2 bra2 yang tergantung.....Memang macam2 fesyen ada...aku masa tu student lagi...'Gayat' la jugak bila menengok renda2 perancis yang x bertepi tu....tengah2 aku buat muka ala2 x biasa tu si Buddy dengan suara excitednya panggil aku....

"Babe...! Sini Jap!"

"Nape..."

"Ko tengok ni....Ada bau stoberiiiii...."
(Siap tunjuk tag yang tertera perkataan "STRAWBERRY SCENTED")
"Wangi siut...! Ce ko bau..."
(Dia buat plak aksi ganas g test bau betul2 bra tu)



"Gila ko ni..."
"Malu la orang tengok..."

"Ala..dah buat macam ni mmg nak suruh bau la kan maknanya..."

"Ceh..."

Dalam bising2 tu..datang satu akak Salesgirl ke arah kami yang kecoh2 kat Bra Stoberi tu...Sambil muka selamba dia approach..

"Belikan bra untuk awek ke dik..."

"Ha'ah...nak buat present..."

"Oooo...yang ni cantik..."
(Sambil ambik yang tersangkut tu sua kat dada aku....)
(Memang CIS-huruf-besar-sangat)

"Eh kak, saya bukan awek dia..."
(Tangan aku dah tepis2 cam terkena najis - malu pun ye jugak sebab akak tu cepat je tangan dia sua kat 'SITU')

Si Buddy dah tergelak2 dah...Hampeh ko Buddy...

"Alamak, sorry2...Er...berapa 'saiz' awek kawan adik tu..."
"Bole akak rekemenkan.."

"Saiz? Alamak...xtau la kak..."
"Tapi saya tengok ada la macam ni"
(Buddy angkat kedua belah tangan dan jari2nya berbentuk ala2 mangkuk)


Korang boleh bayangkan x?

Kalau x boleh...silalah ambik 2 biji cawan/mangkuk pastu letak atas meja ke hapa secaa telangkup...then pekup cawan/mangkuk tu dengan sepuluh jari-jemari korang...ce angkat tangan tu setara ngan level hidung korang....Pandai2la korang bayangkan ye....xmau cerita detail sangat..kang ada yang cop blog aku ni blog p*#% plak kang...haha

Berbalik pada cerita si Buddy tadi...Akak tu senyum2 je la tengok kelakuan dia yang selamba amat tu...aku dah tepuk dahi dah...muka xtau la nak cakap....biru hijau merah sume ada kot....

"Ohhh...tu saiz macam lebih kurang akak je tu..."
"Jap akak carikan..."
(Ok..aku je naif kat situ menengok kedua2 manusia yang setara gila tu..)

Sementara akak salesgirl tu mencari2 pattern yang sesuai kot tuk awek si Buddy tu, yang dia pulak xleh dok diam....boleh pulak dia berjalan2 keliling kedai tu sambil tangan dia yang sepasang tu dok pekup2 kat timbunan bra yang tersusun melata tu....Memang malu kot...Sabar je la...terlajak perahu bole diundur ye x...terlajak cakap ok, tanggung la padahnya....

"Ko nak x? meh aku belanja ko satu"

Ceh....ada hati lak tu nak belanja...

"X payah...nanti aku beli sendiri.."

"Eleh, malu2 pulak...nanti dah kawen nanti laki ko belikan jugak.."
"Nak malu apa...."

"Palotak....aku beli sendiri la nanti"

Macam ni la agak2 tangan dia g test saiz kat bra2 tu...

Dia menjuih....muka as if...'IYO la tu..'...tapi apa ada hal...nasib pemerhatian dia tu betul kot aku xtau la kan...awek dia rilek je cakap muat...siap suruh pegi beli lagi...nasibla sama2 sengal....yang pasti..sampai sekarang, aku pergi beli sendiri ye Buddy oi...cuma En Dadi jadi tukang bayar je...xdenye rela aku nak bagi dia 'mencekup' gunung-ganang tu satu2 nak tgk saiz....susah2 tanyo jo eden saiz apo...jangan buek malu kek kodai tu ha.......

Eh...tajuk aku tulis TIPS kan.....tips dia....sapa yang berani dan x malu tu...tirula Buddy tu....Tapi atas tanggungjawab sendiri la ye....

P/s: Aku cerita kisah Buddy ni kat En Dadi satu masa dulu...dia cakap..tu dah rasa la tu sebab tu tau saiz apa....Well, Wallahualam....no komen dari aku...Sekian...





6 comments:

Boni JLL3 said...

sampai da tau saiz buah awek dia tu..hahahah.. dasyat betul la

mr.dinie said...

ngahahaha,,sumpah klaka cite ni..XD

Jo-Blogger said...

hahaha..lawak2..

aniswany said...

hahaha..dh nk jato kerusi gelak baca entry nih.hihihih sempoi jugak dpt bf cmtu... =D

aTy _faRed~ said...

hahahahaha..memang sentul betul lar buddy u tu...;D

Liza Razak said...

terer nye buddy tuh...siap tau saiz..hehe