Thursday, March 29, 2012

Buruk KELAKU

Aku harus mengaku...
Aku sebenarnya xle STRESS..
Kalau aku stress, memang ada la menda2 'BODOH' yang jadi kat aku...

Biasala kerja kan...
Kadang2 banyak dan meNYETRESSkan..
Kadang2 xde langsung pulak..
Sampai STRESS (jugak) 1 hari melongo je depan PC..

Tapi kali ni memang la....
Sejarah berulang...
Camni ceritanya

Kejadian ni jadi semalam..
Semua orang kalut2 kat opis maklumla..
Semua kejar dateline....
Aku pun lebih kurang la...

Sampai g toilet mengkucil pun terkejar...
Sebab terkejar2 tu la punya pasal...
Aku terlupa.......ZIP seluar...

Padan la rasa macam 'sejuk-berangin' je kat situ
Nasib aku pakai baju cukup panjang menutup kat tempat zip tu la kan...
So, time duduk kat meja tu aku raba la zip tu..
(ok, part ni x patut citer...)
Raba zip je ye....jangan pikir bukan2..!

Depan aku ni lelaki...
So, xkan la bila dah perasan tu nak terus zip kan...
So, terpaksa buat2 jatuh pen ke bawah meja
Sesambil tu zip laju2...hampeh...

Nasib tempat aku ni tepi ujung sekali 
Dan belakang aku ni dinding...
So, xde dan maybe x sempat orang perasan....hehe

Sekadar menambah perisa...
Tu xpe la orang x perasan..
Kejadian ni dah pernah berlaku dulu..
Time tu aku student lagi..
Dok p tengok wayang ngan member aku kat MINES

Time tu ngah gila cerita-----------Lord of The Ring
Aku lak ngah gila minat kat si Legolas...

Ni la LEGOLAS...
So, konon xmau terlepas satu scene pun..
Aku pun pegi lari g toilet tu cepat2..
Then masuk balik layan cite tu...

Bila keluar, semua orang tengok2 aku
Aku memula pelik...Tapi hari tu pakai baju baru,
So, bajet cun sikit la kot dari hari2 biasa..
Padahal....zip terbukak...
Padan la dalam wayang tu
Kemain je sejuk satu tempat...

Cis, malu xtau nak kata la..
Tu pun kawan aku tu yang sound
Sebab dia pelik orang dok tengok2 aku sambil senyum..
Dah la masa tu yang dalam tu kaler Hot Pink..Aiseh..
Memang sebulan aku x jejak Mines..
Nasib bukan pegi ngan bf ke hape...

Tu yang major2 punya buruk kelaku..
Selalu gak lupa camni..
Cemana nak bagi ingat ha...? 

Apakah hamba perlu memasang 'ALARM'
Tuk memastikan yang hamba xkan lupa...
Padahal tu kadang terlalu berhati2 sampai
Asik teraba2 je takut x zip..

Silalah jangan ditiru kelaku huduh aku ni ye adik2...

 


10 comments:

imie fatiema © said...

tehehe malu dear,coz saya pun penah lupa zip sluar time gi keje,oleh kerana time tu bulan october,smp skrg member2 duk ejek tragedi oktober.. nx time kena alert okeyy..

madammondoq said...

wei.. lupa zip seluar???? haha. .hampeh tol...

~SHiLA~ said...

hahaha kelakar.besenye laki yg slalu lupe nk zip suar

Nini D.. said...

ko kan....pelik2 sekali!

sha my heart said...

hahaha, lucu pula.

jangan terlupa lagi ya, dear =)

berhentilah menipu tu wei

Boni JLL3 said...

hahahahaha..bahaya tu..dibuatnya kalau tiba hari tu terlupa pakai seluar dalam..

Lyaa Suriany said...

haha
comel oke comel
lya lg clumsy dr tu akk

aTy _faRed~ said...

i sejak2 pegnan selalu luper zip seluar..!! yer ar..biler duduk kat kerusi opis jer i terus bukak kancing seluar bagi selesa..jadi biler bangun kancing jer..tak perasan yang zip tak tutup..!!aarrggghh...

Ahmad Ali (bukan nama sebenar) said...

bila stress layanlah lagu hoho

Namee Roslan said...

ahaha, tak sedar. nak buat macam mana. tp nsb baik akak sedar !!! :D hehe