Friday, August 19, 2011

Why I don't watch news and read newspaper anymore nowadays..


SITUASI SEBENAR : Seorang nenek pergi kedai beli ubi, tiba-tiba dilanggar beca lalu mati di tempat kejadian.


Buletin Utama - "Nenek meninggal dunia, pemandu beca dicari." 


Harian Metro - "Hangat! Nenek mati dengan ubi di tangan!" 


Utusan Malaysia - "Nenek mati dilanggar beca satu propaganda pembangkang?" 


Harakah - "Kami tiada beca." 


Malaysiakini - "Beca langgar lari bukti kerajaan makan rasuah." 


Obefiend - "Nenek meleis mati. Aku suka vodka." 


Twitter @NajibRazak - "Nenek sanggup mati kerana ubi, menunjukkan ubi 1Malaysia berkualiti dan digemari rakyat!" 


Blog Melayu Paranoid - "Keraguan sijil halal ubi mungkin punca nenek mati dilanggar beca." 


Ibrahim Ali - "Sampai bila kita nak tengok nenek-nenek Melayu mati dilanggar beca akibat ubi orang Cina dan India? Melayu perlu bangun menentang!" 


Pancaindera - "Kisah nenek dilanggar beca diabadikan dalam filem terbaru David Teo, Beca Gangster." 


Mastika - "Misteri penarik beca: Temubual eksklusif dengan hantu ubi." 


Samy Vellu - "Beca tak bayar tol dicari." 

14 comments:

~SHiLA~ said...

hahaha.lawak²..mcm tajuk ade

PinKy MoMMa said...

nenek dan beca menjadi tumpuan ni huhu..buat la citer nenek dan alphard ngeeee ;p

Einaz Shah Rizal Thomas said...

HAHAHA COMEL JER ;D

Ain Zulaikha said...

lagi satu

Ain Zulaikha : Ubi kehabisan, Nenek membunuh diri di langgar beca akibat kempunan

hahahaha!

Mr PenyuBiru said...

hehe..mmmg lawak & sarkastik. wpun dah baca dah kat blog obefiend itu hari tapi still lawak.hehe

Syazwan Che Deraman said...

ape nenek buat dengan ubi tu?
kompius guwa.
hahahha
lawak lawak!

penyisir rambut said...

huahuahua....
superb idea...tak penah ter pk....

Namee Roslan said...

media suka exaggerate lebih2. kadang tajuk tu jadi kelakar padahal bend ani sedih kot. tak fikir sensitivity surrounding.

Namee Roslan said...

by the way, came from 2 way interaction bloglist. :) salam kenal. saya namee. :)

aTy _faRed~ said...

satu cerite macam2 tajuk boleh di propaganda.. kalau hanye base satu tajuk berite.. mesti boleh salah paham kan..:)

Pupel Liyana said...

hhahaha kelaka je!

Khuzrin Kamarudin said...

Hahahaa... Obefiend punya ni...

SuperHamzah said...

kah kah kah...

░♥si lampu neon♥░ said...

hihihihi mintak permission you ye ogoshh lawak laa entri ni..i copy entri u tauuu =) huhuhuhu lawak seh obifiend tu