Thursday, August 18, 2011

Iftar bersama anak yatim


Semalam bercuti dari masak2..
Sebab kompeni aku buat event berbuka puasa ngan 
Pertubuhan Anak Yatim dan Miskin
Baitul Saidati Khadijah

Memang event setiap tahun la setakat ni..
Nak2 sume dalam opis ni melayu..
So, mmg jadi perkara wajib bagi En Bos kot..

Bagusnya majlis ni dibuat bukan kat hotel2 or tempat2 mewah..
Sebab kata pengasas Rumah Anak Yatim tu
Kalau buat kat tempat depa sendiri barula anak2 yatim tu 
selera sikit nak makan
Sebab x canggung dan segan silu katanya..
So, kami pun ikutkan je la..
Janji maksud sampai kan..

Dekat je tempat tu pun..
Kat area gombak..
So ramai2la car pool-ing
sampai sesat2 bagai..
Nasib jumpa jugak..

Wajah2 lapar tunggu berbuka..
 Memula sampai malu2..
Tapi insaf jugak la tengok rumah diorang ni..
Dahla sewa mahal...RM 2000 sebulan..
pastu anak2 yatim ni baru je start dapat 
g sekolah 2 3 taun lepas je...
Sebelum2 tu sume x g sekolah..
Ada juga la ibu2 tunggal dok kat sini skali..
Tapi x ramai...dalam 2 3 orang je...
Sume pun kecik coet 
So, aku tgk sama je nampak macam budak2 tu...

INSAF LA SEBAB AKU PUN SEBATANG KARA GAK DULU 
sebelum kawen...
dah ada FAMILY skang, x ble kira dah...

Ketibaan bos2 besar..

Mula2 malu...dah kakak cun lagi peramah tolong betulkan tudung, baru ok
Siap muncung Hana Tajima ok...macam la dia tau..haha

Keje nak bergamba je..Mak dara x dapat masuk...
jadi mangsa tukang pengambik gamba anak2 dara je..*sobs

Tengok...siap suh amek banyak2..bukan leh cuci on-the-spot pun..
Pas satu gamba amek..pandai lak tu nak tgk check muka ok ke x...
Sifat keperempuanan betul...

Berbuka ringan sebelum solat
sambil diperhatikan dek Nenek Esah - pengasas

Lepas solat - beriani time...

Sangat tembam dan nakal okeh...
Bergegar aku amek gamba dia kene DUSH tang perut..

Sesi bagi duit raya...sume dah xmau beratur dah...
Kakak pening...ayark!

Goodie bag 

 Masa bagi goodie bag ni sume 'glepor' berebut2 nak jugak..
Sian pun ada...padahal sume sama je..
Beza sikit je antara lelaki ngan perempuan..

Tahun lepas berpeluh ketiak p 
Sony Wings beli walkman sorang satu..
siap download lagu raya bagai..
sayangnya diorang xtau guna pun..
So taun ni bos kata x perlulah benda2 fancy..
Cukup sekadar sikit hadiah...

OK! Baik bos!!!

Si kenit ni nak jugak...
Geram aku ngan kepala botak dia..

Hadiah extra...

Muka Nenek Esah yang teruja dapat banyak hadiah..
Aku?
Mana aku...
xde sape sudi nak amek gamba Mak buyung...sobs!
Xpe..xpe..yang penting tercapai hajat..

P/s: Sok kene join Iftar kat Hotel Equatorial plak...
Makan sorang lagi la En dadi nampaknya...huhu

6 comments:

PinKy MoMMa said...

bestnyer ada xtvt camni :)
tak pernah merasa berbuka bersama sama anak anak yatim ni..

moga rezeki kami murah..leh buat camni juga kan :)

~SHiLA~ said...

bestnye dpt buke ngn diorg.dpt tgk sendiri keadaan diorg kn
eh bdk yg dush perot tu duk sane gak ek.siannyeee.da tbayang si danish.cane la klu dia pn same nasib cmtu.huk3

O'gosh said...

Insyaallah PM...moga2 PM murah rezeki..

Budak yang dush perut tu pun dok sana gak...sian dia..kecik2 xde mak ayah dah...mmg semalam dah terbayang dah Dak Boy kalau camtu..isk..sedih woo

aTy _faRed~ said...

biler tengok anak2 atim ni..terase insaf n muhasabah diri... harap sangat dapat sama membantu...kesian sangat kat derang...

aniswany said...

SERONOK NYAA BKAK NGN ANAK2 YATIM,ANIS XPENA LG RASA BKAK PUASA DGN DIORG..NK JGK SESEKALI ..

Mya said...

bestnya dapat berbuka dgn mereka =)