Tuesday, August 2, 2011

Perkara simple yang menTENSIONkan jiwa raga...

Assalamualaikum..
Kunun bajet ayat baik2 di bulan mulia...
hehe

Cemana puasa hari ni...
Ada x yang dah pitam...
Meroyan ke..xle tengok gamba makanan pun...
Atau tetiba ngidam mende2 ngarut macam aku
Tuk berbuka nanti....

Aku tau sume pun gagah perkasa 
Perut memasing...
Bukan budak2 hingusan dah kan..
Stakat x makan beberapa jam tu
Kecik punya hal...celah2 jari je kan..!!

1st puasa aku semalam
Sama je macam yang sudah2..
Walaupun kali ni membuyung...
Alhamdulillah semua ok je..
Baby tendang2 kol 11 pagi je..
Then xde kacau Mami dia dah..

Maybe sebab aku dah cakap
Yang aku nak cuba puasa 
lagipun aku g check aritu semua ok je pun..
Pasal tu nanti aku update len kali k...

Pengalaman berpuasa walaupun dah besar bulat ni 
Tetaplah berbeza..
Biasalah...ada sesetengah yang best...
Ada gak yang x..
(Chewah..macam dah doploh ari je posa kan....)
Ni aku nak cerita pasal pengalaman aku (semalam je la)...
Harap2 x berterusan sampai ke penghujung puasa
Kang x pasal2 kureng plak pahala aku...
Tu pun tatau dapat puasa penuh ke x kan..hehe

Kat bawah ni adalah senarai mende2 mudah 
yang agak menjengkelkan jiwa raga aku...

1. Pagi2 dah kene pikir nak masak apa...


2. Menjelang tengahari sikit, dah teringat air sejuk dalam peti ais...

3. Usha FB nak tengok baju raya ble plak terbeli kuih raya...


4. Tengah hari ingat nak solat awal...ada ramai plak 'aci2' dok berlonggok tido dalam surau..Nak menunggu bangun ngan depa sudah solat dah pukul 3..What the HAL!

5. Petang kul 4.30 orang dah sengeh2 angkut beg, aku kene stay tunggu En Dadi kuar opis kul 5 dan sampai sini setengah jam kendiannya...

6. Nak kene redah jem sambil ada mamat kat blakang yang dok bakar line x sabar nak suruh cepat. Kalau bulan x posa dah aku hempuk dia ngan helmet..


7. Time nak masuk simpang, Abang polis trafik plak bagi lane lain clear dulu..sedangkan dah dekat seploh minit dia dok lambai2 lane yang sama jek...cis!

8. Sampai Bazaar Ramadhan, kene berebut bertolak2 ngan 'CHA-YA-NUN-ALIF' macam dia yang posa plak...Siap kene tolak ngan siku perut aku ni..Ish3

9. Time berbuka,  kuih yang dibeli tu basi or x sedap langsung...sama cam kalau aku yang x reti buat kuih ni buat sendiri...UHUK

10. Ngah2 makan, anak 'uk-uk' plak...so, kene pause makan lalu menyetelkan perkara tersebut...
(yang ni x tension sangat pun..benda dah biasa...)

Korang cemana..?
Ke aku je yang ngada2 nak tension..hehe

P/s: Ble plak ngidam nak makan nachos ngan salsa plak malam ni...
Harusla En dadi x setuju memandangkan dia NASI punya orang...!
Nganganga...

4 comments:

PinKy MoMMa said...

yang gbr bawah tu pun ku suka nak makan juga yang huhu..
tapi mcm biasa la hubby ku org nasi..owh nggak bisa donk ;p

pssst yg cha ya nun aliff tu memang mengada kot..org balik awal dia pn nak balik awal..org beli juadah berbuka dia pun sibuk juga..hadoiiiyaii...

sabar mommmy...byk tul cobaan dibulan ini hehehe..

O'gosh said...

hehe..PM..nanti datang sini kita p Chili's je la makan be2...konfom sedap...hahaha

~SHiLA~ said...

cayanunalif tu mmg cmtu.time org nk sopink raye pn dea nyebok gak.kt bhg bdk² cmtu,bhg mak² cmtu,kt bhg pak² pn diorg penuh jugak

~SHiLA~ said...

cayanunalif tu mmg cmtu.time org nk sopink raye pn dea nyebok gak.kt bhg bdk² cmtu,bhg mak² cmtu,kt bhg pak² pn diorg penuh jugak