Wednesday, August 3, 2011

It's a BOY again...

Selamat pagi kawan2...
Semalam aku ada kata nak update pasal 
Aku g check up aritu kan...

Actually aku p check up tu hari sabtu lepas
Tapi memandangkan weekend akak x on9..
Dan kebetulan sume orang cite pasal posa
X 'siok' la plak nak cite pasal mende lain kan..

Xpe2...
Last week aku wat appoinment kat FB 
Dia sonographer bertauliah la...
Keje menscan orang je..
Tapi berbaloi sebab murah dan dapat 3D ngan 4D version lagi...
2D pun dia bagi tengok..cuma x print ngan burn dalam cd je la...
Tu pun dah puas aku google berhari hari..
Ada satu tempat murah lagi kat Vision College
Tempat dia kat Kelana Jaya kot x silap...
Dulu mmg la Rm 60...
Tapi la ni dah naik Rm 90
sape yang tatau...Scan 3D ngan 4D ni
memang agak mahal la jugak sebenarnya...
Pastu bukan semua klinik biasa ni ada...
Sebab tu harga dia mak datok...
Baik aku p bli baju raya dak Boy banyak2 lagi baik...

Agaknya sebab dah makin ramai orang yang buat kat situ kot...
So, harga dia pun naik la...
Lagipun student yang buat...
Tapi so far sume kata ok..
Tapi memandangkan aku dah jumpa si Jezz ni..
Of course la aku nak buat kat dia...RM 100 tu kira ok la..
Lagipun jimat la dari aku nak kene harung jem g Kelana Jaya tu..
Yang beza cuma Rm 10 je..
Ni dia datang dekat area2 aku je..ampang..

Ok..dah melalut dah aku ni...
Rajin plak nak menaip pepagi ni kan...
Hehe

So, 'confirm baby masa depan' ai is a BOY..
Tiru sket ayat si Yuyu Zulaikha...
Maklumla..dedolu x berapa nak update ngan teknologi2 ni..
Masa Dak Boy dulu 4 kali wat scan 2D x nampak2 'cuckoo bird' dia..
Separuh kata boy..
Separuh lagi..'ketegaq' kata gegirl...
Last2 sume baju baby dia kaler pink...
Konon ikut instinct sangat la....hambek!

Xde kata2 lain nak cakap lagi dah...
Cuma beberapa gamba dan video je..sebagai bukti...
Xyah la bebanyak...


Nampak x 'cuckoo bird' dia...


At first, dia x bagi gak tgk muka dia...memanjang nampak kaki ngan tangan..
ni kira dah hampir give up dia bagi la sket telinga...


Dah puas godeh2..kacau2...baru dia lepas tangan yang dok isap jari
Elok menggeliat plak tu...syok sangat tido..


Ni sibuk nguap...Lama lak tu..sorry..mami x dapat tolong tutupkan mulut...
Hehe
video

P/s: Patutnya nama gegirl aku yang pilih...
Tapi memandangkan dah jadi boy..
Kene la cari nama lain...ISK!

Ada cadangan???


Meh ramai2 kumpul duit blikan ai hadiah...
Lalala...



14 comments:

PinKy MoMMa said...

alorlor nampak bird dia hehehe ;)
sama la kite yang nnt..

geng atomen huhu..tak kisah la boy ke girl kan..janji kamu dan baby sihat dan selamat nanti..

Finaz Jaafar said...

alahai..miracle sgt ble tgk dy mnguap tu..hee..sronoknye jadi seorg ibu kan..
smoga akk n baby sihat=)

cadangan nme ni ssh ni..hee~

Lulu Caldina said...

subhanallah... :)

O'gosh said...

PM: Bergeng la kita nampaknya..huhu

Finaz: Mekasih dear..

Lulu: Dah penah tengok pun kagum lagi....

~SHiLA~ said...

beshnyeeeee tgk sume picca tuh.tetibe rase nk peknen!haha

Shu Shinju said...

tahniah... wahhh..bestnyeee..

fadh leyanie said...

seronok tgk gambar kat ats..:)

❤✿krOnic a.k.a dayah✿❤ said...

suker tgOk ^_^ kire nie pic dier yang pertama kan...sO sweeeet...

keryohkery said...

1st time tgk gmbar cmtu..thnx =)

O'gosh said...

nanti expecting ble la buat jugak...

Farzlyna Mustafar said...

xpela.. boy pun.. janji sihat. meh wat 4d kat tempat aku..RM80 jek. hehe

aTy _faRed~ said...

subhanallah..!! setiap kali tengok scan ni mesti rasa sangat kagum..!! dalam pewot dah isap jari ek..;p

Makbed said...

boy pun takpe... yang penting sihat.

Pupel Liyana said...

beshnyeee. ada baby :) doakan kita :)