Wednesday, January 12, 2011

Katakan tidak kepada si PELAGAK itu...

Salam 
1 MALAYSIA!!

Tetiba cam PATRIOTIK kejap..
hehe

Betapa lah beruntungnya jadi rakyat MALAYSIA
Macam2 kita ada, sedar x sedar
dah nak masuk ke-54 Tahun dah
Merdeka taun ni..(Ogos nanti le)

Masalah aku di sini ialah
Aku bukan nak cerita pasal MERDEKA..
Aku nak cerita pasal
Betapa bestnya dok MALAYSIA

Sebab terdapat banyak makanan BEST2!
Best la..sebab aku banyak gila makan..
Makan membuatkan aku GUMBIRA..
Hahahaha...

Owh...
Sebelum aku melarikan diri dari tajuk
Aku nak STORY sket

Ni berkenaan makan la ni..
Dah kata aku kuat makan kan...
Tau2 je la..

Bangsa tekak 1 MALAYSIA
Sume aku bedal la..
Except yang xleh tu xder la aku santap jugak

So,
BUDU, BELACAN, TEMPOYAK
Segala bagai tu mak telan jer..


Aku bangsa makan memang senang..
Nak bawak g majlis lagi la senang
Sebab xyah risau aku x makan itu ini..
Apa yang ada aku bedal je

Nak dijadikan cerita
Time LUNCH aku la manusia paling seronok
Sebab bleh 'berkarya' dalam pinggan


Penuhkan segala macam
Pape yang aku rasa berkenan



Yang aku x puas atinya..
Ada sorang manusia ni..
Haip!!
Jangan tanya sapa la..
Confirm aku kata biarlah rahsia..

Aku sedar la aku ni sume sapu..
Dah aku makan pape ke
Adalah hal aku..
Kalau yang agak2 busuk ke hape..
Aku pandai la cover..

X caya tanya la En Dadi..
Even aku makan PETAI-JERING skalipun
Dia xkan bau pape punya..
Aku bukan x paham
Kalau orang xleh terima..



Ni x...
Aku elok je amek...
Dah kena sound..Kuat lak tu...
Sume orang pandang...
"Eh...tu pun makan..busuk la..."
(1 kali dia smash aku)

Aritu kena gak
"Eh...malu la nak makan tu..."
(Patutnya yang ni yang 1st)
Dahtu..nak cakap ulang2 sampai balik opis
Siap kepoh2 cita kat orang yang x join tadi
Macam aku sudah telan satu BIAWAK TEMBAGA besau

Aku siyes tobat ngan die ni
Kang aku SMASH balik kang
Mau x bertegur seratus taun kang..
dah nama orang MALAYSIA
Apa salahya aku makan pun..
Ko x makan ko nyer hal la..
Aku x ejek ko pun..
Orang lain x bising2 macam kau lak tu..

Mulut aku busuk petai..mulut kau 'busuk' cam ...tuuut!!

Tapi aku DIAM je la..
(dalam hati je...k..FINE!)


Huh!!
Siyes aku xmau makan ngan kau dah
Makan sorang2 lagi baik..
Kecoh!!
(err..belagak ke macam tu..)

Peace-s

7 comments:

taliff said...

Nak saya tolong laser otomen kan org tu??? huhuhuhu...peace no war~~

f y z a H A M I D said...

huish...
ada jugak manusia mcm2 ye dlm mlysia ni..
ckp kat dia org mlysia buat cara org mlysia..

O'gosh said...

@fyzaHAMID: tu la...bangsa jenis gedik/manja...jap g sound kang mula la wat kecoh satu opis x tego lak....haha..

@taliff: nanti saya x tahan saya pangge awak ye...saya ingat nak simbah je kuah budu kalu banyak cakap sangat...ganti bau perfume pulak...huhu

GaleriWangian.com said...

Huhu,
buang masa je gi makan dengan orang2 yang macam tu. Nampak sangat tak boleh jaga aib orang.

Mr PenyuBiru said...

naper ko sumbat mulutnya ngan petai tu.hehe..

O'gosh said...

@Mr Penyubiru: haha..jering la besor sikit...

Encik MamaT said...

hahaha... kesian... tak makan jangan kutuk2.. kekeke... sendawa kat hidung dia skali..burlp... hehee