Friday, December 17, 2010

Dak Putih vs Mamat Coklat



Hola!!!

Skang ni yang korang2 sedia maklum kan..
Benda2 dari KOREA ni update gila kat Me'SIA ni...
Pasal per2 skalipun la..

Baik Fesyen ker..
Lagu2 die..
Even Drama2 die...


Nape ek?
Apa Agaknya yang menyebabkan Fenomena ni berlaku....
Pe yang tetiba spesel sangat ngan KOREA tu.....
Yang peliknya tu la..
Bebudak pompuan yang baru nak 'UP' suka bangat 
ngan 'KOREAN THINGY' nih...


Adakah sebab....

Ke'kiut'an nyer?
Yang nampak menjilat Jari...?
Erm...

Or, sebab fesyennya yang..
Well, me'LEBUR'kan mata tatkala menengoknya...
*Wah..wah...*

Atau, sebab diorang2 ni Trendy?
Pakai per pun kena kat diorang...
Hmmm....





Maybe sebab diorang ader sume2 ni yang membuatkan diorang nampak 
selamat, semart, intelligent dan pape jer la yang mata pompuan2 suka nak bayangkan....


TAPI

Apa kurangnya ngan 'Mamat Coklat' kita?
Aku rasa ada gak specialty kat diorang ni yang 
'Dak2 Putih' kiut miut ni xle challenge....

Contohnya..

Kita ader legend kita sendiri...
nak per...
Nyanyi...Berlakon...Main musik...
Macam2...
Malah xder pengganti lagi pun...


Stylo gak....

Maybe xla putih sangat...
Tapi xla 'cepat kotor' kan...



Malah romantik-bombastik lagi....


Tambah klaka plak tu...

Walaupun kadang2 ada gak kontroversi....
Tapi tu kan semua 'seni'...
*seni mengglamerkan diri*

As for me....aku prefer berpijak di bumi yang nyata...
bukan sebab aku dah kawen so aku brani cakap...
tapi sebab aku 'taste' lagi 'Mamat Coklat' berbanding
ngan 'Dak Putih' yang memang kiut miut....
*sebab yang kat sini pun belum tentu dapat pun*
Huhu...

Mana satu pilihan KORANG kawan2?





Peace-s

7 comments:

Linglung said...

terbaekk! dlm cinta pun kena ada patriotik tu sikit...keh keh keh..sokonglah barangan jenama malaysia!

Un Phat Lee said...

gua suke jozan.

Heidi Shafiq said...

aku pun mamat coklat gak.. :P

hamzah ian said...

gua tak gay.. keh keh

MIMIE AIZA said...

mereka ada x-factor.. hahaha

O'gosh said...

haha....MALAYSIA TERBAEK!!!

Lulu caldina said...

http://lulu-pages.blogspot.com/2010/12/giveaway-yang-pertama-7122010-suka-tak.html