Wednesday, July 30, 2014

Guest Blogger: DIY Clothes Folder by Nurizzah Majif

Assalamualaikum semua...Selamat Hari Raya Aidilfitri...Sambil2 makan kuih tu jangan lupa check out blog mak encek ye...Kali ni kita kembali bersama dengan Iza form DarwisyDarwisyah Blog
Serius terharu sebab kesudian Iza sampai 2 kali sudi jadi tetamu yang dialu2kan untuk segmen ni...Jangan risau...saya x pilih bulu...Sapa2 ada 2 3 entri yang menarik..silakan email say di Ogosh80@gmail.com...Insyaallah saya xkan menghampakan semua....

Raya..raya jugak kan...tapi bagi mak2...anak2 dara...dah balik kg tu jangan dilupa dengan kerja rumah yang bertimbun sentiasa menanti tu kan...macam tu jugak la dengan saya...xkan boleh lari dari memasak.. mengemas...basuh baju...raya ni pulak..kalau dah balik kampung..mak oi!! Silap haribulan..orang makan kuih..lemang ketupat semua..kita makan hati je tengok baju2 yang segunung nak kena lipat kan.....Huhu

Well, Thanks to Iza sebab sudi Share cara nak DIYkan Clothes folder ni. Memang berguna..Sebab xde maknanya korang teringat time2 berkemas nak balik kampung tu kan..konon nak ringankan beban mak...nak belikan clothes folder yang jual di pasaran....jadi inilah alternatifnya...just buat dari kotak....Jimat dan jimat lagi..


Kalau sesapa xtau apa itu clothes Folder..Macam ni la rupanya yang terjual di pasaran...Fenomena sangat la ni..apa orang muda kata...Viral sangat dah...Lipat baju guna board macam ni memang konfom x sampai setengah jam settle baju segunung..In fact...Boleh kasi kat anak2 dan En Laki tolong sama...Lipat pun boleh berjemaah apa...


Inilah Clother Folder yang Cik Puan Iza kita DIY..sangat mudah dah menudahkan kerja2 melipat..Which I dare most of you memang sangat terpaksa rela...Apatah lagi nak kena pastikan lipatan tu semuanya sama....Well, sekarang tidak lagi..semuanya jadi mudah dengan CF ni..X percaya sila cuba...Lepas tu boleh la berterima kasih pada iza. Lepas ni xde la alasan En Dadi dan sekalian suami konon x pandai lipat baju..terutama bila wifey kadang tu kena outstation...kena balik berpantang kat kampung...kurang dah debaran di Aidilfitri tatkala rumah ditinggalkan..Apa daa...merapu

Ok lah..Jom kita ramai2 cuba DIY ni k..Untuk full tutorial..Sila ke


Till Then, Selamat Hari Raya Aidilfitri
and TQ for reading
Wassalam





1 comment:

Nurizzah Majif said...

again..tq sebab sudi share lagi..hiks...:) hope dpt memberi manfaat pd semua...selamat hari raya..:)