Tuesday, June 4, 2013

KL untuk anak2: KL Tower

A

ssalamualaikum semua...Mukadimah umpama Mee Maggi ala2 segera supaya straight to the point pada cerita....*konon xnak bebel panjang2 la tu....*konon je eh..

Ini cerita baru nak basi...Baru pegi last week...Kira okeylah kan kalau dipublish sebab cuti sekolah still on dan maybe boleh dijadikan panduan untuk ibu bapa bawak anak2 berjalan2...Tempat lalu lalang ni jugak nak pegi kan...maklumlah..kata orang kl...kalau kl x abis explore lagi...cemana nak merayap bebel2 pasal negeri orang kan...So, here we were...

KL Tower...



Motif pegi awal2 pagi supaya x kacau time tido anak2 dan semoga pendedahan ni dapat dijana otak masing2 kalau awal2 pagi kita dah berjimbaan kat sini...wehuu


Gambar toilet pun nak ambik kan....'ciwi' sangat..




Blue Coral Aquarium, Pony Ride dan KL Tower Animal Zone..
Macam2 ada...bukan setakat menara seketoi je terpacak kat situ...
Kalau jadi bijak macam ai olls...ranap la poket p beli tiket satu2 
walaupun sebenarnya beli pakej masuk semua tempat lagi jimat...
Bijak...bijak..

Animal Zone @ KL Tower








Ular PYTHON ini sangatlah besar...
X caya silalah tengok gambar seterusnya...Mak ingat ANACONDA dah masa nampak tu...sikit punya takut daa...Ular2 ni memang kureng sikit..
Lagi pulak orang yang jaga situ ajak pegang...tidak sekali2...nehi2..!



Semua ular2 kat sini memang agak agresif...selalu g Zoo pun ular dia diam je...
ini bukan main melingkar bagai...Kalau terlepas ni...alahai....!







Wondering why banyak sangat saya tempekkan gambar?
Sebab saya ada "Director" kenit yang asik jerit panggil saya untuk snap semua benda yang dia nampak pastu nak check...dengan tangan sebelah kelek kekenit sorang lagi...sebelah tangan pegang kamera...PHEW!


Inilah tarikan utama Animal Zone @ KL Tower..
2 kepala tu!




Pony ride@ Kl Tower





Aiseh, abang bangla gendut ni sibuk interframe...Harga sekali naik kereta kuda ni RM 20...Tapi kesian la tengok kuda tu kena sebat time nak suruh jalan...Rasa muntut ai yang sakit...gitulah..aouch!

Blue Coral Aquarium @ KL Tower 










Blue Coral Aquarium pun dah macam mini aquaria dah...
Macam2 ikan ada...

Lobby @ KL Tower







Hebat kan...lukis pakai kaki je...kalau ai, lukis pakai tangan pun xde lawa camtu...




Sebelum masuk ke Cultural Village ni...
ada macam2 booth aktiviti dengan jualan ada kat sini..
Maybe sempena cuti sekolah ni yang buat extra meriah...

Cultural Village @ KL Tower



Basically, Cultural Village ni cuma Pintu depan replika rumah2 tradisional je..
Buka2 pintu xde apa pun...Saje ai main pose2..


So, marilah pula ke hotspot terakhir iaitu KL Tower itself..
Macam ai boring le sebab balik2 tengok KL..
But untuk anak2...memang "tu..tu..tu.." je keluar dari mulut sambil tuding jari...






Maka itulah sahaja gaya2 pemalas nak update, tapi nak jugak menyemak kat sini...haha...kalau free2 tu lepak kat sini pun orait je...harga tiket masuk adalah seperti di bawah...


Rasa nak murah sikit..rajin2 la jenguk2 Groupon or Mydeal untuk potongan yang memberangsangkan...Sekian dulu, TQ for reading.

7 comments:

PinKy MoMMa said...

uols boleh jadi duta KL tau..ni org kl pun tak sampai2 lagi ke sana huhuhu..
hebat betul adik tu lukis pakai kaki, kelebihan yg Allah bg pada dia ;)

Dkna Abza said...

dkna pon tak pernah p sana :)

Liza Razak said...

dah lama gila tak pergi KL tower ni..huhu

~SHiLA~ said...

rajinnye bwk ank² jln tmpt² cani.sy penah bwk g zoo je.haha

eee geli la tgk ular tu.bekilat metalic.haha

Lyaa Suriany said...

ya allah kak ooooi
skt jantung sbb tiba tiba terklik gmbr uloooor tu haaaa
dah laa dsar lemah jntung kalau tgk ulaaar
hehe

aswadz said...

tiba2 rasa teringin nak pergi lak.

aniswany said...

untung anak2 akak..xsempat boring ddk umah tiap2 hari bejalan haaa...hehe nnti kawen nak camni jugak ahhh..verangan :p