Wednesday, December 26, 2012

Silalah bertimbangrasa!

A
ssalamualaikum kawan...Semalam hari cuti terganggu disebabkan perangai sesetengah orang yang bertimbangrasa...Sesetengah orang pikir kereta kalau besar sikit...mahal sikit dari kereta orang lain....Makanya otak mereka tertinggal di DRIVING SCHOOL or in MANNERS CLASS dengan membabi buta parking blok kereta orang....Memang sangat xde otak!

Semalam ada satu kereta dok baik punya blok kereta kami yang dah janji nak bawak anak2 pergi berjalan2...Disebabkan dah turun 3 kali kereta tetap xde orang alihkan jugak...makanya saya terpaksa 'sound' pemilik kereta tu. Tapi xde kuasa saya nak tunggu dia kan....Dahla 2 bijik kereta dia blok...dah tau blok kereta orang...silalah turun awal2 alihkan kereta tu....or paling tidak pun...x payah la tarik handbreak macam kereta2 terdesak yang lain bila nak blok kereta orang....mendapat la surat cacian tahap pertama dari saya....dengan selambanya saya tampal:

Photo: Kemarahan tahap pertama

Hambek kau! kemain Oh My English kan....Pastu ramai pulak yang datang amek gamba and baca sampai tergelak2....Rupanya2 dah selalu dia buat camtu....Kalau saya tau dia selalu buat camtu...Memang lagi kasar saya maki dia...Ingatkan baru sekali sekala....Memang menyusahkan orang betul la....Kalau emergency cemana kan....dahla Arell tu kalau dah dipakaikan lawa2 dia tau dah nak pergi berjalan....terpaksa kitorang pergi jalan2 naik lrt....bayangkan payahnya cemana naik lrt bawak budak kecik yang xtau dok diam....dengan xle bawak stroller lagi..Dengan orang ramai lagi...Memang penaya orang je tau...

Sekiranya kawasan perumahan korang susah nak parking...or kalau berada di tempat2 yang susah nak parking....andaikata korang nak block kereta orang...please la, tolong beringat..keluar la awal untuk alihkan kereta tu...or xyah la tarik handbreak...ingat senang ke nak tolak kereta tu ngan anak lagi...saya mmg x puas hati sebab ada manusia x bertimbangrasa macam ni...hilang semangat 1 Malaysia saya ni semalam...

Nasib baik balik2 tu (tu pun dah petang dalam pukul 3 baru balik) dah xde kereta yang blok tu...kalau ada, memang saya dah bersiap dengan warning yang kedua which is lagi kejam la kan. Yang En Dadi pun dah terpikir nak jadi seorang Vandalisme dah...kot x calar kereta tu xtau la kalau dia x reti2 nak alih lagi pas saya dah menampal tu....

Okla...xnak membebel panjang2...Tq sebab baca bebelan saya ni...Sekian.

7 comments:

Yuyu Zulaikha said...

calarkan je kete macam tu. huhu :p

O'gosh Iskandar said...

Alahai Yuyu...memang kalau ikutkan itulah yang patut berlaku since dah tensi semalam...nasib baik dah beristighfar banyak2....

Nini D.. said...

mmg perit kalo dpt jenjiran mcm nih..kora ok lagik bahasa surat layang ko nih..

boni kacak said...

amboih yuyu punya cadangan.hahahahaha

Cik Imie fatiema said...

huhu ai setuju sangat hambek kau dpt surat layang..a'ah kasik calar sket pun hokey kehkeh

Farzlyna Mustafar said...

kalau aku mendapat kereta di "gores dan menang" ni

aswadz said...

kalo tggl kan no. phone kat cermin kereta pun ok gak. at least kalo ada org nak kuar, dia call je sruh alih kereta.