Tuesday, October 23, 2012

Ada hikmahnya

S
elamat pagi kawan2...pagi ni dengan cerianya saya mengupdate...hehe...sedangkan orang lain sibuk mengemas2...saya pulak sibuk layan blog....


Last week ada En Dadi telah saya relakan berjimba di Club Med Cherating selama 3 hari sedangkan saya terkontang kanting jaga kanak2 yang sakit di rumah....nak buat cemana....dah dirancang lama kan....dia pergi pun sebab opis punya Teambuilding...Setiap tahun pun macam tu...selalu terkena tatkala saya bergelut dengan sesuatu....

Jenuh la saya yang sibuk2 temankan dia prektis gitar untuk performance la....carikan costume la....beli baju la....ngalahkan kanak2 nak beraya pun ada....Tapi, itulah tugas isteri kan....jangan tau nak jeles x bertempat je....banyak benda2 lain yang kita bole pikirkan selain nak pikir kemungkinan suami kita nak menggatal ngan sesapa.....kalau x keterlaluan, sokong je la....selain diredhai Allah, Insyaallah suami pun makin appreciate kita....*selingan sikit

Kadang2 ada hikmahnya yang kita x sangka2...macam saya, balik2 je En Dadi bagitau dapat Ipad3....Alhamdulillah sesangat tau...! Kalau ikutkan memang nak beli satu lagi Ipad....tapi Ipad 2 je la....sebab xmau kekenit ni berebut...tapi rancangan tu untuk ujung taun ni....tup2 dapat Ipad3 lak...rezeki.....rezeki....

Memandangkan En Dadi dah kongsi ngan Arell Ipad yang lama tu...makanya saya selaku bini tercinta diberi mandat untuk kongsi guna Ipad yang baru ni.....kongsi pun kongsi la...janji dapat merasa kan....so, oentri ni mmg xde gamba sbb saya x pandai lagi nak import gamba sedia ada dalam ni....maklumla....ipad ni kosong lagi....hehe

Taun lepas saya redha En Dadi pergi teambuilding yang sama dan masa tu saya ditinggalkan masa dalam pantang, dia dapat Ipod....taun ni Ipad lak.....harap2 taun depan kalau saya redha lagi...dapatlah Itv pulak kot...eh? Ada ke....dapat tv pulak la....amin....

Oklah itu aje....tangan dah tergedik2 nak explorace Ipad ni...kehkehkeh....caucincau!

P/s: lupa plak nak cakap TQ kat En Dadi....TQ ye....lap u lah....

3 comments:

Namee Roslan said...

sian akak ! hehe. takpe. 3 hari je. nanti en dadi balik. betul kata akak tu, kita tak leh nak fikir cemburu je. kalau fikir cemburu, mesti at last kita kurung suami sendiri. hehe

boni kacak said...

boleh saya pinjam setahun??hahaha

aTy _faRed~ said...

yeaahh..kite kene sentiase manjadi isteri dan kawan baik pada suami jugak..:) eerrr..ipad3..??!! besh nyerrrrrrrrrrrrr...!!!!