Monday, August 27, 2012

A
ssalamualaikum kawan2....Selamat Hari Raya semua....Masih lagi ber'mood' raya kan...nak keje pun lemau semacam jek...bos dah lalu lalang jeling2 ai dah...maybe muka sangat terlebih poyo kot ngadap pc xpun pelik agaknya kenapa aku x hulur2 lagi kuih raya sebekas dua....kuikui..

Masalahnya, bole je hapdate dari pagi tadi sesampainya aku ke opis...time xde keje tadi kan senang...tapi aku punya habit, suka blogwalking dulu sampai aku jumpa last tempat aku baca...then baru aku update..bayangkan la seminggu tinggal blog sekali ngan dashboard2 nye jugak...berpinau gak aku baca sambil tengok baju korang yang 'bling2' tu...xle jadi ni...lawan tokey koi sume ye...meh aku nak update gak raya2 punya cerita...

Aku balik hari Jumaat lepas..memandangkan bos baik ati bagi cuti peristiwa sebab raya hari ahad....walaupun setengah hari je..redhokan je la....mmg berkejar betulla...nak ambik adik ipar lagi....shopping last minute tudung raya lagi...pastu kemas barang dalam kereta lagi....then baru dapat amek anak2...

Yang x bestnya, si kenit Adean demam plak..selsema ngan ada ulser besau punya dalam tekak....kene la cargas g klinik dulu amek ubat sepam dua...kalau x, mmg susah sikit la nak cari ubat terdekat kat Felda Lepar tu memandangkan klinik kesihatan pun tutup raya2 ni.

Kat kampung aka Felda Lepar Utara 01 iaitu kg En Dadi..Kitorang dah rasa sesangat suasana raya start hari Sabtu lagi...Maklumlah...hari tu lah yang paling disambut sebab hari last puasa...macam2 nak makan...padahal, esoknya tu kan dah boleh melantak sampai lebam...

Rayanya..as for me, mmg biasa je la...ai pentingkan family dulu...eceh..ibarat slogan PM...Rakyat Didahulukan, Pencapaian Diutamakan....yang aku plak..: ANAK DIDAHULUKAN, PERAYAAN DIUTAMAKAN...amacam?

Selebihnya...korang layan gamba2 je la...Aku budget, raya2 ni orang suka usha gamba2 je dulu...sebab semua EXTRA cun ngan hensem time2 raya ni...baca2 ni orang malas lagi...Taun ni macam berjanji plak...tetiba semuanya PINK...Walaupun baju sempat alter ala kadar je...bergumbira ajelah...


Sesi mengemas...
Teman sepermainan
Dia pun nak tolong gakkk...
Sakit2 pun sental Kerepek bayam tetap lajuuuu jek..
jadi Nini D..silalah berbangga ;)
Kat Hj Samuri pun xkan jumpa sate macam ni..
Bapak Padu! bak kata kakak ipar ai...

Kita BAKO!

Preparation

Melantak dulu pas solat

Then baru nangis2

Saya cuba me'NajwaLatif'kan dia

Bahagia sampai terkeluar gigi kapakku


Janji ada walaupun terpaksa..

Budak2 zaman sekarang...

Makcik2 ngan si 'Najwa Latif" aka Nuha
Sempat tangkap sorang je...sorang lagi tido kedemaman

Sisterhood...

Jadilah daripada xde..ni sempat snap gamba Baby Adean

Kepenatan..bukan sengaja letak macam tu ye...
memang dedua lasak time tido...tetiba p check dh jadi gitu..
Walaubagaimanapun....agak kecewa sikit la sebab x dapat nak amek gamba satu family...kelam kabut sebab orang dah datang...lagi pulak ngan Adean demam je sampai raya ke-2...Tu belum bab Arell aksiden kene bunga api tang perut dia...nasib xde pape....cuma lecur sikit je...

Anyway, itulah cerita raya aku taun ni...gamba2 je meriah sikit daripada biasa....eceh...Al-Maklum..kamera pinjam....janji hado daripada xde langsung...hehe






10 comments:

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

Wahhh...comel!mcm anak dara you!:-)

O'gosh said...

comelkah? mekap semata tu...huhu

aniswany said...

cun ah akak....pink gittew ^_^

Mrs. Norrie said...

meriahnya raya...
gambar pun banyak...suka2

boni kacak said...

wah... bestnya.. entah bila lah dapat merasa suasana beraya macam ni...

evagurl izma said...

lawanye!

slmt hari raya! :)

Sizzling Suzai said...

SELAMAT HARI RAYA kak ogosh! amboi gorgeous nyer die kaler pink lg, nyampah br pregnant pon maintain gtuh. hehe..smoga sntiasa brbahgia brsama kluarga trcinta yerr amin.. :)

O'gosh Iskandar said...

Selamat hari raya Suzai....mana ada maintain...sume dah melebar dan membesar...jeans sume dh x muat...tggl satu je muat....baju tu camouflage je beli besar supaya x nampak sendat...saiz lama sume xle pakai dah...anyway, tq doa the doa ye...you too...

aTy _faRed~ said...

anak i pon demam batuk selsema..tapi mase hujung2 seminggu raye..ramai nau yang nak pegang..tah dari mane menjangkit nyer ai tak tau...yg kesian kat budak tu ar...

suker gambo last tu..comel jer..;p

Namee Roslan said...

tomeynya akak dan color baju! hehe. nampak meriah raya akak. raya saya biase2 je. sobs sobs.