Thursday, June 26, 2014

A surprise for En Dadi: DIY World Cup 2014 Theme Workstation

Assalamualaikum semua...Amboi sangat tajuk...Yup..selalu buat DIY hanya untuk rumah dan banyak untuk anak2 kan...Sekali sekala bagi la En Dadi rasa ceria sikit dengan surprise ahkak yang x seberapa ni...Maklumlah...Sekarang kan musim world cup..So apa salahnya bagi can sikit suami2 kita merasa minatnya dihargai...Huhu

Well, sebenarnya xde perancangan nak buat surprise. Tapi tiba2 terfikir masa tengah2 sibuk cari idea baru untuk workstation sendiri kat opis ni...Maklumla..konon workstationsekarang ni bagi can paling lama theme polkadot hitam + kuning tu 3 bulan je..Ye la...wallpaper pun pakai kertas aje...Yang owner workstation memang sangat menjaga..tapi banyak pulak tangan2 yang asik usik2 je..risau kot lama2 kang koyak sana sini ke pulak..so sebelum dia huduh..kita kasi tukar la kot....

Kan dan melalut jauuhhh tu...Ni cerita pasal surprise workstation untuk En Dadi kan...So xnak melalut dah...As I said earlier..Memang xde perancangan..Tapi bila dah terpikir tu..kalau x buat..memang hati xkan tenteram..so kena buat gak...Memandangkan En Dadi Outstation selama 3 hari..Maka itulah timing yang paling cantik untuk menyiapkan surprise beliau..

Malangnya..1 hari dah terbazir sebab demam agak teruk jugak sampai x larat langsung nak buat apa2..Gagahkan je pergi kerja ngan dok layan budak2 ni ..so memang Day 1 is gone with the wind gitu...Day 2 dan day terakhir (sebab En Dadi balik Day 3 time aiolls kerja) so kena siapkan jugak on that day..So go for a simple method for everything janji siap dan 'NAMPAK' la World Cup Theme 2014 tu kan...haha

So here it is...Xnak taip panjang2 dah...sebab ntah baca ntah x tu...Haha





Amacam...ada feeling2 macam World Cup 2014 x?
Nak buat Field bola tu just cari kertas warna hijau dan lukis ala kadar je ngan marker putih dari Krylon yang memang dah gatal p beli tapi x guna tu....



Mula2 nak buat Papercraft..So jadi betul2 macam model trofi World cup tu..Memandangkan Bila saya bukak gam ada yang datang tolong main tampal2...maka x jadi....Maknya give up..Isk...lagi 4 tahun la pulak saya buat..Buat yang senang sikit..Just Print gambar trophy pada artcard dan dirikan dia...5 minutes job...But if you insist dan rasa teringin nak 'Lawan Tokey' silalah download template 
Paper Replica World Cup Trophy di SINI


#OlaBola dan senarai negara ikut group.
Jenuh jugak nak study pasal bola ni ye...Muntah berdarah saya ni coz memang x minat langsung....Selalu kalau En dadi ngah layan game saya tgk sipi2 je la...


Potong 'Ball Flag' downloaded via Google dan update game hari2...
As for 25/06/2014..inilah game yang akan / sudah berlangsung
Sapa perasan kecacatan FIELD ni sebelum saya bagitau angkat tangan...Hehe




As for the horn Bola tu kebetulan anak2 jumpa kat kedai bawah dan meroyan nak suruh beli...macam tau2 je kan...huhu..Kalau sapa2 rajin pegi game bola selalu ada figure tangan ni depa panggil hand foam..tapi ni version Finger Foam...Saya ambik Brazil je la sebab tau En dadi gila Brazil...Semua nak team yang yakin menang je kan...*ehem

U guys can get it from HERE and choose your country
It is something to be used like this sebenarnya....

mini foam fingers

Well..If I give my BOYS pakai...agak2 sempat x En Dadi nak tengok..or sempat x saya ambik gambar? Haha






OK dah la tu...Kang korang pulak muntah berdarah tengok gambar ulang2 banyak sangat..Kahkahkah
En Dadi? Of course la SUKAAAA sangat!!

Sekian dulu,
TQ for reading
Wassalam




7 comments:

cik hani said...

ala..kreatifnya..saya paham macamane peningnya nak study pasal negara yang bertanding tu, sbb sy pun tak minat bola

juls julie said...

wahhhhhhhhhhhhhhh

cantik sangattttt..!! untung dpt isteri yg mithali lagi kretippppppp..

Sure dadi tu bagi adiah besar raya thn nihhhhhhh.. kalau tak pun, adiah besdeyyyyyy..btw, incek hubby pun suka Brazillll..

hihihihi

PinKy MoMMa said...

huntunglahhhh en dadinyerrrr...kompem tido pun senyum..makin kreatip betul la lalinkku ini..clappppp

Azziah Nawawi said...

wahh, rajin btoi isteri buat utk suami.. nice deco.. suami saya tak minat bola.. selamatttt

Ibu Dilah said...

alahai.. kretip betul la sis ni.. rajin nak melayan minat hubby ye.. untung la hubby tu ye dpt isteri kretip dan rajin..:)

O'gosh Iskandar said...

Hihi...benda2 simple je...kasi En dadi ceria sikit balik dari outstation...

YaYaNsMuM a.k.a YM said...

wahhh...en dadi sure bangga ada wife yg sgt rajin! (^_^)