Tuesday, February 21, 2012

Arell is 2..

video


With a world of love,
This greeting comes today,
To wish you Happy Birthday
In a very special way, 


To wish you lots of happiness
And good luck all year too,
And finally to say it's great
To have a Son like you! 

HAPPY BIRTHDAY AZRELL!!


Thursday, February 16, 2012

Monday, February 13, 2012

Mind your language #2 - Adoi..korang ni PEMALAS sungguh la....Ni hamek jawapan dia..

Morning...

Malas....

Memang malas...

Xdak sorang pun teka...

Sume request jawapan jek....

Nasib aku baik...






Dan disebabkan aku baik....



So




Aku kasi jawapannya...








Ok






Patutnya Staff aku tunjuk NI



























Royal JELLY




















TAPI





















Dia p tunjuk NI plak....




























Ni nama dia K.Y Jelly ye Puan2




































Mana x Mamat Cina tu ngamuk...

K..
Aku dah bagitau jawapan...
Ingat nak bagi hadiah surprise la kat sapa teka betoi..
Tapi aku simpan je la nampaknya...
Hehe


P/s: Sapa xtau amende guna dedua bahan2 tersebut...
Silalah GOOGLE ye...
Adios!

Friday, February 10, 2012

Mind your language #2

Hallo kesayangan..
Siapa2 yang 'miss' aku sila angkat tangan..
(kalau x miss pun buat2 la angkat..
Namun begitu, 
silalah pastikan keti- itu telah disembur/
digonyoh deodorant dulu..hehe)

Ok, mukadimah sikit je...
Malas nak bebel pepanjang sebab yang nak type kat bawah ni pun 
Tatau nak jadi berapa panjang...

Rentetan kisah yang lepas...
Tiba2 buat aku teringatkan kisah yang satu ni..
Dah tajuknya pun pasal bahasa..
Jadinya..seharusnya la kamu2 sekalian
Bisa mengagak cerita yang bakal aku share ni..

Kisah berkenaan bahasa..
Yang mana bila korang2 dah baca kedua2 cerita ni..
Nescaya nanti setujula dengan aku
Bahawasanya, Bahasa Inggeris itu 
SAMA pentingnya dengan bahasa MELAYU

Bukan nak berlagak...
Tapi ni lah kesannya bila kau ada orang keliling yang 
Selalu sibuk2 memperjuangkan
Kepentingan Bahasa Melayu..
Kononnya Bahasa Inggeris x perlu dititikberatkan...
Sampai terus menolak mentah2 segala kepentingan yang patutnya diselidik dulu..

Ok
Sebelum aku melalut...
Kang ada yang ingat entri ni berjiwa ragakan Ilmiah semata
Sedangkan yang aku bebelkan tadi cuma pengajaran halusnya






















































READY?

















































Kes ni berlaku masa aku kerja kat tempat yang sama gak...
Retail..tempat terkemuka...besar...dan tentunya ramai customer..

Ada la sorang staff aku ni...
Well, aku akui
Budak ni memang x belajar tinggi mana pun...
Tapi dia dah kerja lama..
Lebih lama dari aku...
Dan patut2 nya lah dia familiar 
Dan sangat kenal dengan barang2 
Yang ada di sekitar tempat tu..

So, one fine day..
Adala satu customer cina ni...
Muka memang nampak bagus2..
Tapi xla sombong ke hapa..
Senang kata ada klass la mamat cina ni...

So . staff aku tadi sesambil round2
Bagi la bakul sebab tu memang polisi kompeni masa tu..
Customer x bole pegang lebih dari tiga barang
Kalau lebih..memang la kau akan kene bambu...
Sebab chances SALE meningkat adalah dari situ..

Ye la..
Kalau bagi bakul...
Dah sah2 la customer akan comfort..
Dan possibility menambah barang2 belian meningkat
Ye dok..
Maklumla...mana ko nak sedar kalau sume yang ko kutip
Masuk bakul...so, bila dah angkat sendiri
Baru tau berat x berat kan..
Eh?
(Tengok, aku dah merapu)


Ok..ok...sambung!


Staff aku ni tengok mamat cina baguih tu
Sibuk baca label barang kat satu shelf ni..
So, dia konfiden terer..dan macho
Pegi la menghulurkan bantuan...

Perbualan tu lebih kurang macam ni...

"Can I help you sir?"

"Yup..I'm looking for something that was made from the bees.."
"I not sure the name~lah..."
"Something Jelly2 like that"

Aku tatau la apa yang staff aku ni pikir...
Sepantas kilat dia jawab..

"Oh sure have sir..."
"Come....come"
(Ikut style BM le tu agaknya cam meh-meh)

Dia pun tunjuk kat satu shelf 
Yang kebetulan berdekatan ngan tempat tu....

Customer tu yang beria2 ikut macam masalah 
Dia akan settle...pandang staff aku ni 
Macam nak kerat 18...

"Are you really that stupid?"

Maka terSORI2 la dianya..
Yang customer tu pun blah kebengangan...

Aku yang budak tu story kat aku 
Pas kena bambu ngan customer tu pun x terkata apa...
Tatau nak gelak ke nak nangeh...
Tu la...masa Product Training main2...
Kan dah kene..
Kalau dia report kat customer service masa tu mau aku rasa
Tension pulak budak ni kene bambu ngan HQ...

Owh...
mesti korang nak tau dia tunjuk barang apa 
Kan..kan...kan..

Saje aku xnak cerita...
Asik senang2 nak gelak je...
Meh berpikir sikit....
Mana tau lagi kreatif lak jawapan korang...

Jawapan dia aku nak sambung ke next entri..
nanti next entri aku nak tulis jawapan je....
Bole gitu?

Skang mari silalah
  tekatekitekatekuk
dulu ye

Kalau banyak yang teka....
cepat la aku update jawapannya...
kalau 2 3 ketoi ja...
Hangpa tunggu la lagi seminggu...
Huahuahua...